Albumrecension

Cloud Control: Dream Cave

Dream Cave - Cloud Control

Cloud Control

Dream Cave

Psykedeliska toner på ett nytt träffande sätt.

Med debuten Bliss Release visade Cloud Control att deras bandnamn var väl valt. Huvudet bland molnen – där deras psykedeliska toner flög fritt – men samtidigt med stadiga fötter på jorden i form av starka melodier att falla tillbaka på.

När den australiska kvartetten samlar ihop sig för andra gången är bandnamnet fortfarande motiverat, eftersom det psykedeliska uttrycket och de ylande röstkombinationerna finns bevarade. Men i övrigt är mycket förändrat. Där föregångaren Bliss Release vann mark med studsiga, plottriga riff har Dream Cave hittat nya vägar i form av malande shoegazegitarrer och en mer flyktigt svävande ljudbild, där rösterna i större utsträckning lever i symbios med musiken.

I sitt försök att hitta fräcka ljudlandskap har de tappat bort sina mest egensinnigt charmiga melodier, men kompenserar istället med ett nytt, mindre spattigt och mer allvarligt, tilltal. Titelspåret Dream Cave vittnar – precis som bandnamnet – om vad musiken är. En grotta av drömmar, där Cloud Control har halkat längre bort från verkligheten, men ändå befäst sin roll som ett kopiöst spännande band.

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem

    ANNONCE