Albumrecension

En pop-spellista extra allt

Playlist - Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso

Playlist

Playlist är full av nyskapande pop.

Efter två album helt på svenska är nu Benjamin Ingrosso tillbaka på engelska. Hans tredje album Playlist ger oss precis vad titeln anger, det är som att bli inbjuden till hans bästa pop-spellista där vi får välja ut vår favoritlåt. Poppiga klubblåtar, moderna och nästan house-liknande drops, kärleksfulla ballader och syntig disco – här finns garanti för att en spännande lyssningsupplevelse väntar.

Jämfört med Identification har hans artisteri på engelska utvecklats och Playlist ger utrymme för en stor kreativitet. Vi får se flera sidor av popartisten och han presenterar en rik variation av influenser som känns nyskapande och känslosamma. Även om det inte finns någon röd tråd genom skivan har samtliga låtar en gemensam Benjamin Ingrosso-aura som känns igen bara några få sekunder in på varje spår. 

Introspåret Happy Birthday blandar pop med ett sensuellt och dansvänligt beat, tillsammans med den omtänksamma texten blir det här till den perfekta poplåten. Me Without You påminner oss om att Benjamin Ingrosso skiner lite extra när han får skriva låttexter om ung kärlek. Här uppstår samma rysningar som If This Bed Could Talk från 2018 gav oss. På Bullet flödar den musikaliska kreativiteten när magisk pop mixas ihop till en något oväntad men ack så snygg house-liknande drop. Men höjdpunkten på albumet väntar tio spår in, Queens ger oss olika tempon, en stämningshöjare med en välskriven och medveten låttext: ”Isn’t it funny how history tries to hide all their queens in their pride”.


Playlist är full av nyskapande pop, och det verkar som att oavsett vilka influenser Benjamin Ingrosso väljer att blanda in så blir det alltid till bangers. Här finns flera guldkorn som sannolikt kommer spelas på repeat i sommar och låta oss skapa nya minnen till.

ANNONCE