Tech-recension

Är den vikbara telefonen här för att stanna?

Samsung

Flip 4

För att göra denna mikrobioupplevelse fulländad hade vi såklart önskat ett bättre högtalarljud.

Även om vikbara telefoner fortfarande är ganska ovanliga har Samsung ett gäng modeller ute på marknaden. Flip 4 är en av dessa.

När telefonen är stängd kan den visa tid, datum och batterinivå samtidigt som du kan starta olika appar och widgets från detta läge. När sedan telefonen fälls upp erbjuds många fler alternativ, inte minst via den 6,7 tum stora skärm som görs tillgänglig. Du kan också placera mobilen med öppen skärm i valfri vinkel, slå på kameran och sedan använda den lilla skärmen för att titta på det du filmar eller fotar. Kameran kan också ställas in så fotograferingen aktiveras om du exempelvis ler eller vinkar mot mobilen.

Om du tittar igenom bilder eller kollar YouTube och sedan fäller ihop skärmen hamnar bilden överst samtidigt som manövreringen hamnar på mobilens nedre del. Att telefonen står av sig självt är förstås också en trevlig detalj vid videotittande. För att göra denna mikrobioupplevelse fulländad hade vi såklart önskat ett bättre högtalarljud, även om Flip 4 såklart inte är byggd för att leverera oförglömliga ljuduppvisningar.

Även om det är svårt att komma runt vecket som uppstår när telefonen viks ihop är det småirriterande. Skärmen är i övrigt ganska angenäm och reagerar både snabbt och exakt. Kameran är inte den bästa vi provat och för en så pass dyr mobil hade vi gärna sett bättre resultat än de ljusa, övermättade bilder Flip 4 tar. Desto roligare blir det när vi kommer till makrobilderna som faktiskt kan bli riktigt lyckade.

Sammanfattningsvis har vi att göra med en bra smartphone som skapar nya kreativa alternativ. Kameran kunde som sagt vara bättre samtidigt som priset på över 12 000 kronor borde vara lägre.

ANNONCE