Tech-recension

Trådlösa hörlurar från ett högt prissegment

B&O

Beoplay EX

Då de kostar en rejäl slant vill man ju givetvis också få svar på frågan huruvida de låter därefter?

Trådlösa hörlurar tenderar att hålla sig på rätt sida av 3 000-kronorsgränsen vilket gjorde oss särskilt nyfikna på B&Os Beoplay EX. Då de kostar en rejäl slant vill man ju givetvis också få svar på frågan huruvida de låter därefter?

Till att börja med är lurarnas etui tillverkade med ett aluminiumhölje som skapar ett elegant utseende. Själva lurarna har också ett fint yttre med en snygg glasbeläggning där du klickar för att manövrera dem. Samtidigt är de damm- och vattentäta vilket är en bra förutsättning för den som tränar mycket. B&O skriver också att hörlurarna "passar alla öron" vilket inte riktigt stämmer med vår upplevelse; även om de sitter på plats bra i öronen så känner man hela tiden av ett småjobbigt tryck.

Utan några inställningar gjorda alls levererar däremot Beoplay EX ett riktigt bra ljud och i appen finns dessutom ytterligare inställningsmöjligheter. Tyvärr har B&O skjutit sig själva i foten lite här då ingen av equalizerns presets är speciellt användbara.

I appen går det också att välja mellan brusreducering, transparens eller neutralt läge, vilket även går att styra via den vänstra hörsnäckan. Du kan också slå på Adaptive ANC, det vill säga brusreducering som automatiskt anpassar sig till omgivningen. Detta lyckas faktiskt förbättra ljudet avsevärt vilket helt klart får ses som ett utropstecken. Det går även att styra brusreduceringen manuellt men då den automatiska fungerar så pass bra känns detta ganska onödigt.

Med ljudet justerat i appen lyckas vi få till ett riktigt krispigt ljud som dessutom har ett ordentligt bastryck. För ett riktigt bra betyg krävs dock bättre komfort och en lägre prislapp än höga 4 200 kronor som är fallet här.

ANNONCE