Framgång för Zeptagram-artisten Annyett Royale

Annyett Royale släpper nu nya singeln I Wanna Know, en uppföljare till hitlåten You’re The One som legat etta på Indie-topplistan i USA

Annyett Royale släpper nu nya singeln I Wanna Know, en uppföljare till hitlåten You’re The One som legat etta på Indie-topplistan i USA och 23:a på topp 40 listan i samma land. I Wanna Know släpps i samarbete med göteborgsbaserade Zeptagram.

Annyett Royale är en av artisterna som har arbetat med Zeptagram sedan starten. Samarbetet har hittills omfattat musikproduktion, marknadsföring samt NFT:er av rättigheter till Annyetts verk på Zeptagram. Zeptagrams musikmarknadsplats låter fans och investerare köpa rätten att ta del av framtida royalties till artistens verk.

En independent-pionjär

Den tidigare No Limit Records-artisten Annyett Royale upptäcktes av Snoop Dogs pappa Papa Snoop som introducerade henne till skivbolaget. Hon fick sitt första skivkontrakt redan 1998 tack vare sin utmärkande röst som påminner om en blandning av R&B -stjärnorna Aretha Franklin och Tina Marie.

Efter ett uppehåll från musiken kom hon tillbaka som independent-artist och startade ett eget skivbolag. Annyett upptäckte Zeptagram vars unika modell lämpar sig särskilt väl till artister som själva vill nå sina fans och andra investerare. Via Zeptagram har Annyett kunnat få förskottsbetalningar från fans och investerare.

Zeptagrams roll i Annyetts senaste framgångar

Zeptagram har stöttat marknadsföringen av hitlåten You’re The One och Annyett Royale som artist i flera länder, däribland Tyskland och USA. Zeptagram har också varit delaktiga i produktionen av den nya singeln I Wanna Know där grundarna av Zeptagram – skivproducenten Johan Forsman Löwenström och bolagets VD Christina Löwenström – mixat och mastrat låten.

“Vi på Zeptagrams gläds oerhört av Annyetts framgångar. Vår vision är att gynna artisterna och hjälpa dem att uppnå sina drömmar med vår teknik och vårt nätverk”, kommenterar VD Christina Löwenström.

Unik modell för artister och låtskrivare

Zeptagram är ett svenskt fintech-bolag som vuxit snabbt under det senaste året och fått mycket uppmärksamhet för sin teknik och sin roll i musikbranschen. Göteborgsbolaget hjälper artister och låtskrivare att nå fans och investerare med en unik finansieringsmodell. Via Zeptagram kan man sälja delar av sina rättigheter till framtida royalties och få förskottsbetalningar. Köparna utgörs alltså av fans och investerare. Zeptagrams modell innebär en decentralisering och demokratisering av musikindustrin där makten flyttas tillbaka till skaparna av musiken. Via Zeptagram kan artister även skapa NFTer av exempelvis digital konst, fotografier, videor, beats, biljetter och andra samlingsobjekt som är av intresse för fans och investerare.

ANNONCE