Intervju med Charly & The Slaves: "Det bästa han hört sedan Ebba Grön spelade där"

Ur det mer renodlade punkbandet Charlys Slavar uppstod 1985 Charly & The Slaves. Med stenhårda gitarrer och en egensinnig sångare stod de ut bland de samtida banden.

1986 släppte de sin debutsingel Rotten Love och strax efter spelade de in en singel till, Handy Man, som inte släpptes, förrän nu.

"Vi hade släppt en singel 1986 och hade med två låtar på ett samlingsalbum 1985. Vi var laddade som få när vi spelade in den. Men Massproduktion hade inga pengar att ge ut den när den spelades in 1987 och inte vi heller. Men vi kämpade på och bland annat gjorde vi en timmes liveinspelning för P3", säger Skirre och syftar på varför Handy Man inte släpptes när den spelades in.

Efter ett tag ledsnade Skirre och flyttade till Stockholm och bandet fortsatte med två nya medlemmar och gjorde ett par turnéer och spelade in en singel till som inte heller kom ut. Men den kommer i höst.

"Mer storslaget gotiskt och malande. Båda singlarna har remastrats och låter banne mig bättre än de gjorde då. Det som är kul med den här låten är vi hade en gammal videoinspelning som vi kunde göra en video på och låta våra jag av idag titta in i replokalen på Pipeline då", säger Eken.

Nu släpps Handy Man i remastrad form. Ytterligare låtar som inte tidigare släpptes kommer i ny digital form framöver. De beskrivs som "riktigt fina punkgothpärlor som låter märkligt tidlösa idag".

"Handy Man som jag skrivit handlar om hur någon oväntad kan vara den perfekta för dig", säger Liljan och fortsätter:

"Den handlar ju egentligen om precis som det låter - sex och vara den som kan bäst tillfredställa sin kvinna".

JB fyller i:

"Även om produktionen är lite 'back in the day' så känns låten fortfarande tung och fin och både text och melodi känns rätt 'tidlös'. Definitivt en av våra bästa låtar och lite märkligt att den släpps först nu."

Handy Man är inspelad och producerad av Stefan Fandén i en studio på nu nedlagda regementet LV5 och inspelningen visar upp ett band med massor av attityd och energi.

1986 var de en udda fågel. För mycket punk för postpunkarna, för mycket hårdrock för punkarna och för mycket punk för hårdrockarna. Icke desto mindre hann de spela runt om i Sverige, göra radioinspelningar och ett antal studioinspelningar. 

"Vi spelade mest i Norrland. Vi hade dock någon spelning i Stockholm. Bland annat på Ultrahuset. Jag minns att Tommy Eken kom utrusande mitt i spelningen och bankade på en kastrull och efteråt under bullkalaset tyckte han att det var det bästa han hört sedan Ebba Grön spelade där. Det kändes fint", säger Liljan.

"Vår publik var ganska blandad, alla möjliga sorters människor. Vi hade dock ett kul litet hardcoregäng som brukade följa oss runt på de flesta gigen och stod längst fram och röjde. De blev med tiden VIP som hängde backstage och var också en salig blandning av rockare, punkare och gothare som bland annat lyssnade på band som Bauhaus och Play Dead", säger JB.

Nedan kan du lyssna till Handy Man:

LISTA: 10 udda rider-önskemål

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE