Jameson Connects satsar på livemusiken

Schyssta spelställen är idag hårdvaluta

Framför allt ställen där artister utan stora skiv och/eller bokningsbolag i ryggen kan få visa upp sig. I Stockholm tvingas uteställen stänga till följd av klagande grannar och alltför tajta budgetar. Nu dyker en ny aktör upp och livar upp denna annars ganska trötta vinter.

Restaurang Vassa Eggen i Stockholm, ett stilrent steakhouse mitt i smeten satsar tillsammans med Jameson på livemusik. Jameson Connects är ett internationellt initiativ som nu tagit sig till Stockholm på grund av stadens tradition av livemusik och sedan 14 september har de bjudit in till cirka fyra konserter per vecka. Tanken är att på Vassa Eggen ge yngre och mindre etablerade artister chans att spela inför en större publik, och blanda detta med mer erfarna akter. Varannan onsdag (kl. 19:30 sharp) dyker nämligen en hemlig artist upp. Den oannonserade artisten avslöjas först på scen och ackompanjeras av Vassa Eggens egna eminenta husband.

Det är inget annat än en genreöverskridande lineup. Jameson Connects vill fokusera på nya stjärnskott inom allt från country till elektronisk musik, via pop och indierock. Några av de artister som hittills spelat är Emma-Lee Andersson, Saga Back, Lennixx, Emilia Pantic, Fireside och Then Argus. De sistnämnda är ett band från Stockholm som skriver musik både på svenska och engelska och släpper sitt debutalbum “Then Album” i december 2022. Deras spelning på Vassa Eggen blev något av en succé. På de hemliga konserterna hittas “det bästa den svenska musikscenen har att erbjuda”. Detta går att läsa på arrangemangets hemsida och de som hittills dykt upp på onsdagarna är bland andra Lars Winnerbäck, Dregen, Moneybrother, Lisa Miskovsky och The Wannadies. Det är alltså inga dåliga namn vi jobbar med. Det är gratis inträde och utöver dessa giganter är schemat fyllt av spännande namn.

De som ligger bakom denna livemusik-bonanza är Håkan Sjöström och Jean-Charles van Nuijs. Håkan Sjöström har varit aktiv i flera band och befunnit sig i musikindustrin i över 20 år. Han ser detta som en gyllene chans att få återgälda musikscen som gav honom hans karriär. Efter två tuffa år ser de det här som en perfekt möjlighet att skaka liv i scenen för livemusik.

Konserterna håller på in i december och bland de som inte spelat än finns flera intressanta akter. Bland annat Virginia & The Flood, som är aktuella med ny musik, Nykomlingen Lowheart som bjuder på osläppta låtar och tidigare mellovinnaren Anna Bergendahl och en hemlig artist. Sist ut är Argle Bargle Studios Live Event där flera artister kommer att ställa sig på scen. Om man vill se till att knipa en plats på någon av konserterna bör man vara ute i god tid. – Det är fullt hus de flesta kvällar, så vill man säkra sin plats är det bäst att boka bord eller komma i tid. Men the best is yet to come, säger Anton Axelsson, representant för Jameson Connects, till GAFFA.

Under december månad kan du se följande band på Vassa Eggen.
   1. December, Natalie Carrion
   2. December, Virginia And The Flood
   2. December, Internet Friends
   3. December, Anna Bergendahl
   7. December, Live Sessions, Secret Gig
   17. December, Argle Bargle Studios Live Event (Mer info om banden som ska spela kommer snart)


Läs mer om Jameson Connects: JamesonConnects.se

 

ANNONCE