HOTEL DRAKEN BLIR NY LIVESCEN FÖR BÅDE LOKALA OCH ETABLERADE ARTISTER

I höst vaknar Clarion Hotel Draken till liv och efter flera års arbete kan stadens nya kulturscen och mötesplats presenteras. Clarion Hotel Draken kommer erbjuda unika möjligheter till konferens, en levande scen samt gastronomiska upplevelser med spektakulär utsikt.

Mitt på Järntorget, i Göteborgs hjärta, har Clarion Hotel Draken rest sig. En unik byggnad med 34 våningar som bjuder på utsikt över hela staden. Här möter filmhistorien framtiden i en ny dramatisk kostym efter att Draken i decennier varit ett centrum för kultur. I hjärtat av hotellet bevaras den K-märkta biograf Draken och nöjespalatset Vågen där göteborgare dansat i över 50 år lever också vidare i ny form.

Biograf Draken har ett stort kulturvärde när det kommer till filmens historia och Göteborg och det är därifrån som hotellet har fått sitt namn. Draken står för kultur vilket är grunden till allt innehåll på hotellet. Idén är att det ska vara en plats som andas musik och på så sätt bli en mötesplats både för göteborgare och besökande gäster. Hotellet har sin egen livescen där både artister, konstnärer och ståuppkomiker ska uppträda, både internationella och lokala.

Hotel Draken är en mötesplats som älskar fest och nöjeslivet, detta speglas även i de två restaurangerna som öppnar i samband med hotellet. På Heurlins, som ligger lite utanför hotellets bubbla, kommer gästerna kunna välja mellan sött och salt till tonerna av livemusik. Och uppe på 33:e våningen svävar Brasserie Draken där pulsen ökar ju längre kvällen går, för varje timme som passerar höjs volymen. Visionen är att ett besök på Brasserie Draken ska ge en upplevelse för alla sinnen i en nervkittlande atmosfär.

Det här är Sveriges högsta hotell och uppe på 34:e våningen kan man se Göteborg på ett sätt som man aldrig kunnat se staden tidigare, hela vägen till Vinga till vackra Skansen Kronan – samtidigt som man avnjuter en god drink. Draken kommer att binda ihop Kungsgatan med Linnégatan samt Haga, långgatorna och Slottsskogen på ett naturligt sätt.

Alla ska kunna hitta något som tilltalar dem på Draken, och ambitionen är att på lång sikt ha en eventkalender som erbjuder olika framträdanden varje dag. Bokningarna ska sträcka sig från lokala artister till större internationella som Rema och Burna Boy, och en drömbokning hade varit att boka Drake, för att på hederligt göteborgskt vis flirta med namnet Draken. Sen är scenen på hotellet inte så stor, men man måste ju få drömma lite.

Clarion Hotel Draken på Järntorget i Göteborg slår upp dörrarna den 1 oktober 2023.

ANNONCE