VIDEOPREMIÄR: Boy Destroy ger ut ny singel – avslöjar EP i höst

Den svenska artisten ger ett första smakprov på kommande EP.

Boy Destroy har hyllats både internationellt och på hemmaplan för sin förmåga att förpacka sina trauman och mörkaste hemligheter i sin fria genreflytande musik. Jack Saunders på engelska BBC Radio 1 har kallat Boy Destroys låtskrivande för ”lyrically outstanding”, där varje enskild låt bär på en egen drabbande berättelse, om allt från sömnproblem och obehagliga mardrömmar till missbruk och självskadebeteende.

Om låtarna No Sleep, Left Handed och Self Immolation visat Boy Destroys kärlek till punk-pop, emo-rock och alternativ pop, återvänder han på nya singeln Weak till det lite mer alt-R&B-influerade soundet som fanns på den hyllade debut-EP:n Warpaint från 2021.

Weak är dränkt i stråkar och elgitarr över ett trappigt beat, och beskriver hur svårt det är att älska någon innan man lärt sig älska sig själv.

Vad betyder den nya singeln för dig?

Jag har nog alltid bara velat bli älskad så jag kan vara den som stöter bort. Upprepa cykeln så att den aldrig tar slut. Weak handlar om att se de sidorna i sig själv men vilja agera annorlunda.

Till låten släpps även en musikvideo som vi på GAFFA är stolta premiärvärdar för. Du kan se den nedan.

Vad var inspirationen till musikvideon?

Jag fascineras av generationella skeenden, trauman och händelser som ekar långt efter att klangen tystnat. AI hjälpte mig ge videon och även låten ett mardrömslikt skimmer av evighet. Som att saker aldrig riktigt tar slut och ekar i oändlighet.

Den nya EP: Pink Cloud EP refererar till ”pink cloud syndrome”. Alltså, ett fenomen som många tillfrisknande missbrukare upplever när de först blir nyktra. Har du någon relation till det?

Det är väl en del i att vara människa tänker jag. Oavsett liv så är vi alla torskar för någon eller något, det är oundvikligt och av vårt samhälle programmerat in i oss sen barnsben. Alla vill sluta eller börja med något och både lyckas och misslyckas ibland, och däremellan väntar det rosa molnet. På ett personligt plan så upplevde jag tiden efter första EP:n så. Helt plötsligt stod en del dörrar öppna som tidigare varit stängda för mig och jag försökte smaka på och ta del av allt.

Jack Saunders på engelska BBC Radio 1 har kallat ditt låtskrivande för ”lyrically outstanding”. Vad krävs för en bra låttext?

Sanningen. Men den behöver inte vara på riktigt.

Under våren har Boy Destroy varit ute på en omfattande utsåld Sverige som förband till Johnossi. Den 8 september följer Boy Destroy upp den hyllade debut-EP:n Warpaint från 2021 med 7-spårs Pink Cloud EP. Senare i september uppträder han på den internationella musikbranschfestivalen by:Larm i Oslo.

LÄS OCKSÅ: Johnossi drar ut på stor Sverigeturné

 

ANNONCE