x

TOPP 25 FESTIVALBOKNINGAR: Plats 5-2

TOPP 25 FESTIVALBOKNINGAR: Plats 5-2

Som en del i sommarens Festivalguide har vi på GAFFA rankat de 25 festivalbokningar som vi ser mest fram emot. Och eftersom säsongen drar allt närmare så är det hög tid att dra igång nedräkningen. Vi presenterar därför: plats 5-2.

KOLLA IN PLATS 25 - 16 HÄR

KOLLA IN PLATS 15 - 6 HÄR

PLATS 5.

PJ HARVEY

Let England Shake, Polly Jean Harveys skiva från 2011, var ett monumentalt mästerverk. En skiva som innebar att hon, som första artist någonsin, förärades en andra Mercury Prize-utnämning. Det fina brittiska musikpris som hon första gången fick elva år tidigare för Stories From The City, Stories From The Seas. Med en sådan introduktion kan en lätt tänka att hon haft sin storhetstid, men med färska plattan The Community Of Hope visar rockartisten att hon är lika med Nu som Då. I nuet är hon även alltid på scen.

Spelar på: Way Out West

PLATS 4.

SIGUR RÓS

Har ni aldrig upplevt Hoppípolla live, samtidigt som solen börjar gå ned över ett varmt sommar-Sverige, då har ni verkligen missat någonting. Men i år ges väl chansen igen. Antagligen. Ett viktigt ord i sammanhanget då islänningarna inte har ett nytt album i bagaget när de ger sig ut, istället verkar tanken vara att faktiskt utveckla nytt under tiden de turnerar. Det låter kanske lite riskabelt, men de har jobbat på liknande vis förr. Och hittar de inte några magiska idéer har de ju alltid sju album att luta sig mot.

Spelar på: Stockholm Music & Arts

PLATS 3.

VERONICA MAGGIO

När artister släpper nytt efter några års frånvaro brukar det också vara synonymt med en rejäl festivalvända. Veronica Maggio däremot gör närmast tvärtom. Efter att hennes femte album Den Första Är Alltid Gratis släppts i början på maj blir det bara en festivalspelning. Ja, ni läste rätt, en. Vill man få festivalhångla till Snälla Bli Min, Välkommen In eller Jag Kommer, ja då gäller det att vara på plats i Norrköping när Uppsala-artisten bjuder till. Det blir rejält med hits och sommarkänslor. Var så säkra.

Spelar på: Bråvalla

PLATS 2.

RAMMSTEIN

När GAFFA gjorde en undersökning om vilken bokad akt till Bråvalla som ni läsare såg mest fram emot var ettan överlägsen: Rammstein. Murbräckan från Tyskland har med sin industrirock, med texter som är såväl snuskiga som lustiga, kört över publikhav efter publikhav under sina dryga 20 år tillsammans på scen. Det brukar bjudas på rejäl eldshow, och efter att gänget med frontfigur Till Lindemann i spetsen dragit av hitlåtar som Du Hast och Sonne är publiken i Norrköping säkerligen tillfredsställda.

Spelar på: Bråvalla

Under morgondagen presenteras förstaplatsen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA