x

Här är artisterna som borde släppa nytt 2017

Här är artisterna som borde släppa nytt 2017

Vi börjar närma oss februari, men ändå verkar 2017 bli ett år att räkna med musikmässigt. Med släpp av bland annat Thomas Stenström, Haim, Miss Li och Säkert! utspridda som konfetti under året. Fast även om det verkar bli tolv guldsprakande musikmånader hade det kunnat bli snäppet bättre. Speciellt om dessa artister kunde få ur sig något nytt.

Salem Al Fakir

Vart tog egentligen Salem Al Fakir vägen? Sedan den elektroklingande fullängdaren Ignore This och Melodifestivalsuccén 2010 har musikern hållit sig i bakgrunden. Han har lånat ut sin röst till låtar av Avicii och Axwell ^ Ingrosso och dessutom producerat musik till både Veronica Maggio och Seinabo Sey. Vad sju års tystnad kan göra med Al Fakirs musik hade definitivt varit spännande att se. Speciellt med tanke på riktningen de tre åren mellan This Is Who I Am och Ignore This ledde till.

Linnea Henriksson

Visst, Linnea Henriksson kanske släppte Säga Mig för knappt två veckor sedan. Men en låt är absolut inte tillräckligt när det snart gått tre år sedan Du Söker Bråk, Jag Kräver Dans. Med det uppdaterade soundet på nya singeln kan det inte bli annat än spännande att se vad som kan hända på en ny fullängdare. Och Hallands eget popunder har ju hela elva månader på sig att följa upp exempelvis hitsingeln HalmstadThe Killers

Fyra år har gått sedan den senaste traditionella The Killers-plattan Battleborn. I höstas spreds ryktet om att Las Vegas-kvartetten intagit studion för att spela in nytt. Kort därefter släpptes julskivan Don't Waste Your Wishes. Men hoppet lever ännu för att tiden spenderad i studion var till även för hits som håller bortom julfiranden. Speciellt med tanke på Bråvallas färska bokning av bandet till sommarens festival. Se så, Brandon Flowers och company – är det inte dags för en ny Mr Brightside att köra allsång till i Norrköping?

Oskar Linnros

I höstas droppade forna Snook-kompanjonerna Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray hajpade Sitter På En Dröm. Tidigare har dessa två varit duktiga på att synka sina skivsläpp. 2010 och 2013 levererade de båda hyllade plattor. I våras kom en EP från Adams-Ray, men från Linnros håll blev 2016 tystare solomässigt. Och ännu finns inga tecken på någon planerad uppföljare till Klappar Och Slag. Med lite tur har förra årens samarbeten, som även inkluderade Jonathan Johanssons Real Thing, gett mersmak.

Those Dancing Days 

Det har gått över fem år sedan popbandet från Nacka annonserade sin paus. Fem långa år – som det nu borde vara dags att sätta en punkt för. Även om det blomstrat upp sidoprojekt från bandmedlemmarna såsom Vulkano och The Hanged Man, så fattas gruppen musikbranschen. Daydream & Nightmares blev ett givet anthem när det landade 2011. Tiden är definitivt inne för att följa upp skivan som levererade dansanta hits såsom Can't Find Entrance och Fuckarias

Kings Of Convenience

Faktumet att Erlend Øye och Eirik Glambek Bøe i höstas turnerade med The Unrecorded Record skvallrar om att 2017 kan bli året för ny musik. Under turnén stannade bandet bland annat till i ett utsålt Göteborg. En stad de sedan stannade i för att ”försöka spela in de nya låtarna”. Förhoppningsvis har västkustens pärla varit till tillräcklig inspiration för en uppföljare till Declaration Of Dependence.

Britta Persson

Med den 80-talsdoftande If I Was A Band My Name Would Be Forevers följde Britta Persson upp Current Affair Medium Rare ordentligt. Men detta var 2012. Och för musiktörstare är fem år en alldeles för lång period av tystnad. Några tecken på att hon tagit plats i studion för att skapa något nytt har inte getts. Hoppet är det sista som lämnar människan och det finns utan tvekan alltid ett musikaliskt tomrum att fylla igen med Britta Persson.

The Royal Concept

Det svenska succébandet hintar på sitt Instagram-konto konstant om besök i studion. Inför sommaren prioriterade de dessutom bort turnerandet till förmån för att spela in nytt material. Men än så länge har det inte hörts något nytt sedan Smile – den EP som släpptes sensommaren 2015. I år är tiden helt klart inne för både ett nytt album och en ny turné genom sommar-Sverige.


Taylor Swift

Är det någon som under de senaste åren gjort en musikalisk omvändning är det Taylor Swift. Artisten bakom hits som Shake It Off och Blank Page stod dessutom för ett av de mest hajpade albumen världen över 2014. Men sedan 1989 och slutet på tillhörande turné har ingen ny musik kommit från sångerskan. Bortsett från nyligen släppta samarbetet med Zayn I Don't Wanna Live Forever från soundtracket till Fifty Shades Darker. 2017 borde såklart bli året då hon följer upp succén med nytt solomaterial.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA