x

Här är februaris viktigaste konserter

Här är februaris viktigaste konserter

OMD

2018 firar Orchestral Manoeuvres In The Dark 40 år som band. Med förra årets platta The Punishment Of Luxury i bagaget gav sig bandet ut på en hyllad turné. Nu har Andy McCluskey och Paul Humphreys laddat upp batterierna och gör en ny turnévända, men denna gång med samma upplägg som på debutspelningen.

5/2 Stockholm, Vasateatern
6/2 Göteborg, Pustervik

The Soft Moon

Den Berlinbaserade amerikanen Luis Vasquez soloprojekt är en mix av krautrock, postpunk och allehanda gotiska inslag. Det har sedan debuten 2010 kommit att jämföras med Suicide och Bauhaus. I februari släpps hans fjärde platta och då vankas det finfint Sverigebesök. Det blir mörkt och magiskt!

7/2 Göteborg, Pustervik
8/2 Stockholm, Slaktkyrkan

Alice Boman

Två EP:s, hyllningar och succé – sedan tystnad i ett par år. Nu är skåningen ÄNTLIGEN tillbaka med ny musik och spelningar. Det är bara två singlar som släppts än så länge, men ett album ligger och väntar på distribution – 2018 är sannerligen ett bra år för hjärtan som behöver musikalisk healing.

10/2 Norrköping, Where’s The Music
21/2 Stockholm, Fasching
22/2 Göteborg, Oceanen

Janice

Har du inte redan hennes namn intatuerat innanför ögonlocken lär du ha det efter att 2018 är slut. Janice är ett framtidsnamn som på allvar är redo att ta över redan nu. Kolla in alla ”nykomlingsnomineringar” hon förärats så fattar ni nog. Och varför inte passa på att se henne när ni nu har chansen?

10/2 Norrköping, Where’s The Music
23/2 Stockholm, Södra Teatern
24 Lund, Mejeriet

Chief Keef

Under 2016 meddelade Chicago-rapparen att han lägger ned sin karriär. Men redan i början på 2017 var han tillbaka med ett mixtape och i december släppte han ett nytt och rejält hyllat, album. Till er oss som älskar musik i allmänhet och hiphop i synnerhet: det här ett gig man absolut inte borde missa.

13/2 Stockholm, Debaser Strand

Sabina Ddumba

Det kan sägas utan överdrift att 2017 var ett bra år för Sabina Ddumba. Efter höstens medverkan i TV-succén Så Mycket Bättre har inte heller intresset för henne direkt blivit mindre. Hennes 16 datum långa vårturné är ett bevis på det och det hela drar igång i mitten av februari. Det blir fint det!

15/2 Kalmar, Kalmarsalen
17/2 Uppsala, Konsert & Kongress
18/2 Gävle, Konserthuset
23/2 Falun, Magasinet
24/2 Sundsvall, Tonhallen

The Radio Dept

Med Running Out Of Love slog sig The Radio Dept tillbaka in i alla svenska musikälskares medvetande igen. Efter att ha varit borta ett tag är de nu kanske större än någonsin. Senaste turnén var magnifik och med nya, urfina singeln Your True Name ser vi verkligen fram emot en ny vända.

16/2 Göteborg, Pustervik
17/2 Stockholm, Kägelbanan

Sarah Klang

Att 2018 är Sarah Klangs år känns än mer givet efter att miljonpubliken nu också fått upp ögonen för henne tack vare På Spåret. Debutplattan släpps 9 februari och efter det vankas det turné. Störst pådrag blir det såklart i hemstaden Göteborg – men det är redan slutsålt i både Stockholm och Malmö.

17/2 Göteborg, Pustervik
21/2 Malmö, Victoriateatern
22/2 Kristianstad, Kulturkvarteret

Daniel Norgren

En av Sveriges mest folkskygga artister ska åter ut på vägarna för att visa upp sig och alla som någon gång sett Daniel med band vet att det är något en absolut inte vill missa. Nu handlar det dock om en soloturné, vilket känns än mer exklusivt, så då får man ju absolut inte missa chansen.

17-18/2 Göteborg, Konserthuset
22/2 Malmö, Palladium
23/2 Gävle, Konserthuset
24/2 Luleå, Kulturens Hus
25/2 Stockholm, Cirkus

Slowdive

Vem hade trott att Slowdive skulle vara aktuella 2018? Eller att deras comebackalbum skulle toppa GAFFAs lista över 2017 års bästa album? Vi hade inte trott det för bara något år sedan men nu är vi här och vi är inte direkt ensamma om att vara superpeppade på ikonernas Sverigespelningar.

22/2 Stockholm, Södra Teatern
23/2 Göteborg, Pustervik

Belle And Sebastian

Indieveteranernas indieveteraner, alla tweeälskares favoritband, Belle And Sebastian är snart tillbaka på svensk mark igen. Det är säkerligen väldigt många, väldigt glada för. Och varför inte? Har man hållit så hög standard i så många år, då är det klart att man ska hurra och klappa i händerna när de kommer hit.

22/2 Stockholm, Münchenbryggeriet
24/2 Göteborg, Gothenburg Studios

Steven Wilson

Alla audiofilers husgud Steven Wilson har gått och blivit lite poppigare, lite mer mainstream (för att vara Wilson det vill säga) med senaste albumsläppet To The Bone. Att det skulle ha någon påverkan på hans magiska livespelningar känns dock föga troligt, så vi rekommenderar varmt ett cirkusbesök.

26/2 Stockholm, Cirkus

TÄVLING: Vinn biljetter och hotell till GAFFA-Priset


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA