x

INFÖR HELGEN: "Det var peakarnas peak kan jag lova!"

INFÖR HELGEN: "Det var peakarnas peak kan jag lova!"

NAAH är en av de senaste stjärnskotten på Stockholms musikhimmel. Bakom artistnamnet finns låtskrivaren och producenten Hanna Westlin. Förra året släpptes singeln Worth It – som streamats nästan en halv miljon gånger! Idag släpps uppföljaren Sippin.

Sippin är en låt jag och min vän Oliver skrev i somras, det är en av de första låtarna jag skrivit som inte har en dyster ton i sig. När jag skrev den hade jag just tagit examen och flyttat in i ett nytt studiokomplex så livet kändes rätt bra på många plant trots att det på andra vis inte alls var det. Är rätt bra på att låtsas att saker är bättre än vad de är tills det löser sig, Sippin är nog lite ett resultat av det. Det är rätt skönt ibland att bara släppa alla evil thoughts och fokusera på det som faktiskt är bra för en stund. Det var i en sån stund Sippin skrevs, berättar Hanna om den nya låten.

Fira in helgen med Sippin och läs vilken låt som garanterat får NAAH ut på dansgolvet i GAFFAs "Inför helgen-koll" här nedan!

LÄS OCKSÅ: Fyra nya till Statement Festival 

Vad får vi inte missa i helgen?

– Såg att Jonas Lundqvist kommer till Göteborg och Pustervik. Jag är fortfarande lite bitter att jag missade honom när han och Hanna Järver körde här i Stockholm, min kille var där och sa att det var grymt! Han har support av ShitKid, tror inte det kan bli annat än fett!  

Ultimata förfestmusiken?

– Bra fråga! Det beror helt på var kvällens skuta styr – är den på väg till salsaklubb? Ja då är salsa en självklarhet! Kan som nybörjare varmt rekommendera att köra förfest med salsa-tutorial på storbildskärm för att sedan gå ut och briljera med sina nya moves! Gjorde detta i somras och det var minst sagt en hit!! Annars när det kommer till mer standard-häng så lyssnar jag ALLTID på Kamikaze av .

RECENSION: Jack Whites nya album – en bisarr historia

Var går du ut för att klubba eller se band?  

– Klubba gör jag inte lika ofta nu för tiden. Var student i Ö-vik ett år och efter det fick jag lite overload av att festa fram till småtimmarna … Det vänder nog snart när det blir sommar dock! Just nu föredrar jag däremot barhäng, kan varmt rekommendera att först gå till Nomad på Upplandsgatan och sedan till Scalateatern när de har liveband. Det är mega-najs, de kör lönnklubb på nedervåningen på fredagar och då spelar sjukt duktiga jazz-band! En klubb jag däremot är fett taggad på är klubb NOVA, där snackar vi dansgolv, shoutout till FAY!

När peakar kvällen? 

– När spontandans på otippade ställen sker! Strosade runt i Berlin i höstas med mina två soulmates när vi plötsligt hörde tonerna av en orkester i fjärran. Vi sprang dit och möttes av 10 blåsare som spelade för fullt och folk flippa! De var så sjukt svängiga och alla dansade järnet!! Det var peakarnas peak kan jag lova! 

Vilken låt får dig alltid ut på dansgolvet? 

– Oj, den listan är lång, jag är rätt så lättflörtad ut på dansgolvet! Men just nu får alltid All Night (Feat. Knox Fortune) av Chance The Rapper mig att garanterat dansa oavsett var jag är! 

PREMIÄR: "Känslan i att förlora sig själv i någon eller något"

Var under kvällen passar din musik in bäst? 

 – Beror på vilken låt, Worth It passar in på förfesten, Sippin lite senare på kvällen och Walking Away skulle väl vara dagen efter om något gått snett kanske … Kommer även en låt i vår som passar in dagen efter om allt gått bra haha!

Sist men inte minst hur botar du bakfylla? 

– Jag blir inte bakfull, det är min superpower! Har typ aldrig behövt tänka på det. Kanske för att jag inte dricker megamycket eller så kanske det bara är för att jag har sjukt bra antibakis-baciller i kroppen, vem vet? 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA