x

PREMIÄR: "Tomorrow föddes när jag trodde att jag fått tillbaka cancern"

PREMIÄR: "Tomorrow föddes när jag trodde att jag fått tillbaka cancern"

Per Nordmark har länge varit ett känt ansikte i Musiksverige. Han titulerar sig som musikproducent, kompositör, trummis och podcastprofil. Men för första gången sedan mellanstadiet, när en lärare anklagade honom för falsksång, delar han nu med sig av sin själfulla röst. Hans första singel Tomorrow handlar om att försvinna.

Tomorrow föddes när jag trodde att jag fått tillbaka cancern. Jag är en annan person efter att ha varit sjuk – både ödmjukare och oräddare. Det gör nåt med en. Jag skiter i vad folk tycker nu, säger Nordmark.

Låten för tankarna till den mörka och mystiska skogen i Twin Peaks. Men det finns också ett ljus som lyser igenom. När Nordmark skrev låten hade han läkarens röst i bakhuvudet som sade att han hade ett år kvar att leva om han inte fick rätt behandling för cancern.

– Låten handlar om att försvinna, men inte vara rädd. Jag hoppas att lyssnaren känner att det löser sig, hur risigt det än är. På ett eller annat sätt. Och jag vill att soundet ska vara lite som att kolla på Neverending Story fast som vuxen.

– Jag tror att alla människor som tagit sig igenom bearbetningen av någon slags sorg – det gör något med en. Man förlorar någonting men man vinner någonting med. Man blir ju smartare. För man vet ju nånting som inte alla andra vet, fortsätter han.

Nordmark är känd från band som Fireside, Hets och Kriget men har även arbetat med Teddybears, Britta Persson och Frida Hyvönen. Han turnerar även som Familjentrummis. Sedan ett tag tillbaka gör han också Nordmark Pod där han varje vecka gästas av kreativa människor.

En del av pengarna från Tomorrow kommer att skänkas till bland annat organisationen Ung Cancer. På sin podd kommer han även att göra ett specialavsnitt där han gästas av Isak Eliasson som också har haft cancer och är engagerad i organisationen.

Lyssna på Nordmarks Tomorrow. Den första singeln kommer att efterföljas av en musikvideo och en EP.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA