x

PREMIÄR: Vulkano skickar ut en äventyrlig kortfilm

PREMIÄR: Vulkano skickar ut en äventyrlig kortfilm

Peach Punch-filmen fyller i visuellt där Peach Punch-skivan tar slut. Som en till dimension av vår musikaliska värld, säger Vulkano till GAFFA.
 
Förra året skickade popduon ut ett album som hyllades välförtjänt. Med filmen som GAFFA nu premiärvisar tas nästa steg.
 
– Cissi och Lisa i filmen är som 2.0-versioner av oss – lite coolare, lite mer badass och lite mer extrema. Att spela sig själv fast i en bättre version var en utmaning, väldigt kul men även självrannsakande, säger bandet.
 
 
De berättar vidare att inspelningen var nästan lika äventyrlig som filmen i sig.
 
– Första inspelningsdagen försov jag mig, jag hade skjutit upp att sy Sjöjungfrustjärten till sista kvällen så jag somnade jättesent, säger bandmedlemmen Lisa Pyk Wirström och fortsätter:
 
– Jag vaknade 40 minuter efter att klockan ringt, rusade iväg mot Skeppsholmen där filmbilen stod, och insåg när jag kom fram att jag glömt bilnycklarna hemma, hehe. Så min pappa fick ta taxileverans med nycklarna. När jag väl skulle starta bilen gick den inte igång. Cissis pojkvän fick rycka in och mecka lite sen funkade bilen i en halv dag tills vi skulle byta location och den la ner mitt i korsningen på Drottningholmsvägen under rusningstrafik. Jag försökte mecka lite men till sist fick vi putta bilen åt vägkanten för att sen bli bogserad några timmar senare av en vän till Cissi. 
 
 
Bilen var paj, dagens material oanvändbart och med ingen bil stod de där med en veckas inspelning framför sig.
 
– Turligt nog var bogseringsbilen ascool och efter lite mutande av ägaren, blev det den bilen som jag och Cissi kör i Peach Punch, säger Lisa Pyk Wirström.
 
Kolla in premiären här:
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA