x

"Mitt liv har varit en rätt tragisk historia fram tills nu"

"Mitt liv har varit en rätt tragisk historia fram tills nu"

Ivan Rojas, mannen bakom The Apostlesbörjade spela gitarr när han var tolv år. Hans syster fick en underbar akustisk gitarr, bärnstensfärgad. Hon kastade en blick på den och brydde sig aldrig mer om den.

– Men när jag tog i den så kände jag att jag kunde spela på den. Jag hörde låtar av mina favoritband och jag kunde spela dem.

På högstadiet vann han alla talangtävlingar. Hans band spelade på skolavslutningen framför 400 ungdomar. Han älskade det. Samtidigt bultade melankolin ständigt på dörren.

– Jag var väldigt ledsen som ung. Jag såg på världen och kände att den inte såg mig. Så är det väl med de flesta konstnärer; man har en smärta, en sorg inom sig, men som man förvandlar till något vackert.

I Gislaved drömde Ivan allt mer om att bli en rockstjärna. Så mycket att det drev hans bandmedlemmar till vansinne.

– Jag kände att de inte ville det lika mycket som jag, så istället för att musiken blev något fint som vi alla delade, så blev det ett tvång, som måste göras för att vi skulle kunna nå mitt mål.

Artikeln fortsätter under bilden.

gallery_large

Till slut ville ingen längre spela med honom. Efter gymnasiet flyttade hans vänner till andra större städer, men Ivan blev kvar några år till. Han hade hoppat av gymnasiet men ville inte från staden, som han trivdes bra i.

– Det var också under den tiden som jag började dricka. Det hjälpte mot melankolin. Åtminstone till en början. Dessvärre gör ju alkoholen att man sluter sig ännu mera, och till slut levde jag i min egna lilla värld, där jag var en stor musiker men alla andra var tröga som inte fattade det. Problemet var bara att jag var inte ute och spelade, jag hade inget band, jag skickade inte iväg några låtar till skivbolagen, jag gjorde ingenting för att nå ut med min musik.

Vändningen kom 2017, när Ivans vän körde honom till psykakuten. Han kom ut därifrån med en helt ny syn på vem han var och vad han ville. Några månader senare skickade han ut sin musik till bolag och tidningar och vi fastnade för något som är länken mellan Elliott Smith, Dinosaur JR, Radiohead, Nina Simone och Niccokick. Det är nu det börjar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA