x

10 dagsfärska album du bör kolla in

10 dagsfärska album du bör kolla in

Vi är inne i augusti och nu börjar de intressanta albumsläppen avlösa varandra. Idag är en ganska så fin releasedag och vi uppmärksammar dessa lite extra:

The Love Language – Baby Grand

Ett måste för indiefanatikern. Lika riviga som mjuka ljudväggar, en oas av oljud som tillsammans skapar de finaste av melodier. Ibland solgassande Washed Out-funkigt, alltid intressant. Släpps via pålitliga etiketten Merge Records.

Michael Nau – Michael Nau & The Mighty Thread

Här finns americana och LA-rock a'la 60-talet så det räcker och blir över. Michael Nau första soloplatta är en hajpad sådan, med all rätt.

Spider Bags – Someday Everything Will Be Fine

2014 skickade de ut en av det årets mest intressanta album inom genren småquirkig garagerock. Nu är de tillbaka och det värker av välbehag i de stackars små trumhinnorna.

Travis Scott – Astroworld

Hajpen är total. Rapguden Travis Scott återvänder med trap som drar mothårs. Som sig bör när en genre har gått och blivit rätt urvattnad. Det blir inte mer underground-gifter-sig-med-kommersiellt än så här.

The Black Delta Movement – Preservation

Kanske dagens roligaste släpp. Lite BRMC-stökigt, lite Brian Jonestown Massacre-psykedeliskt. Rock medveten om sin historia och som vill göra det högre, bättre, röjigare.

Helena Hauff – Qualm

Helena Hauff loopar sina idéer till förbannelse och det enda du som lyssnare kan och bör göra är att ge dig hän och följa med på denna helt sinnesutvidgande resa. 

Amanda Shires – To The Sunset

Amanda Shires femte album är liksom föregående album producerat av Dave Cobb, och gäst på albumet är Amandas man Jason Isbell. Det handlar om genomgod softrock med små countryvibbar.

Gulp – All Good Wishes

Tidigare i år släppte Gruff Rhys ett av sitt mest intressanta soloalbum hittills (missa inte den juvelen). Nu är det dags för ett annat Super Furry Animals-kopplat projekt att släppa nytt och det serveras intressant pop lika solbränd som din gräsmatta. Lite åt Broadcast-hållet är det allt.

Forma – Semblance

Skivbolaget Kranky hade sin storhetstid runt milennieskiftet säger vissa. Bull-shit säger jag. För bara ett litet tag sedan släppte de Grouper och nu kommer Forma med en skapelse som andas minimalism och elektronik i härlig symbios.

Gabe Gurnsey – Physical

Funkig synt. Ibland blir det så fel – och ibland blir det så rätt, som i fallet Gabe Gurnsey. Här blir det så mycket 80-tal att man nästan rodnar lite. Som en stökigare Jamie Lidell eller nåt helt annat. Hur som helst ytterst intressant.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA