x

PREMIÄR: Superduon Kennelklubben återvänder med ny låt – "en revansch på historien"

PREMIÄR: Superduon Kennelklubben återvänder med ny låt – "en revansch på historien"

1988 startade radioprofilen Christer Lundberg och Dark Tranquillity-medlemmen Martin Brändström Kennelklubben med en "ambition att ta över världen som syntpopstjärnor", enligt en Instagram-uppdatering från Christer. Det blev dock inte riktigt så. Christer Lundberg har visserligen släppt syntpopplattor i bandet Universal Poplab men är mest känd som radiopratare i program som Christer i P3/P4, Kvällspasset och Ring Så Spelar Vi. Martin Brändström å sin sida har gjort karriär med ovan nämnda melodiska death metal-bandet Dark Tranquility.

Nu 30 år senare är så Kennelklubben på tapeten igen. Album släpps via Progress Productions och singeln Allt Som Nånsin Fanns – som GAFFA premiärar här nere – är den första låten duon skrev när Kennelklubben väcktes till liv efter sin långa slummer.

– Den blev startskottet för hela skivan och är en bitterljuv uppgörelse med krossade drömmar i ett regnigt Göteborg, säger bandet till GAFFA och fortsätter:

– Precis så här ville vi att musiken skulle låta när vi bildade bandet, men 1988 fanns varken tekniken eller kunskapen som krävdes. Att få ge ut den som singel är en revansch på historien och visar att ingenting är omöjligt så länge som man vägrar ge upp."

Det självbetitlade debutalbumet släpps 28 december.

LÄS OCKSÅ: Norrköpingsklubb avbokar festival efter påstådda nazistkopplingar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA