x

13 dagsfärska skivor du bör kolla in

13 dagsfärska skivor du bör kolla in

Angelic Milk – Divine Biker Love

När Angelic Milk, från Saint Petersburg, dök upp 2015 som en frisk fläkt – med riktigt starka debutsingeln IDK How – var det såklart lite extra roligt. Sedan dess har väntan på debutalbumet varit lång. Först nu är det här och det lever rätt bra upp till förväntningarna, även om plattan börjar svajigt. Som bäst är det bräcklig lo-fi-pop med rak garageattityd. - Jonathan Eklund

Jinjer – Micro

Den ukrainska metalakten Jinjer fortsätter att skälva metalscenen med en extraordinär EP. Genom en kombination av passionerat raseri, starka känslostormar och ämnen som sträcker sig från evolution till vissa grusiga sanningar kring mänsklighetens förfallna kultur skapar Jinjer en otrolig epos. - Andreas Trella

Side Effects – Some Other Day

Det här är psychpop-sympatisörernas andra i ordningen, tillika uppföljaren till grammisnominerade A Walk In The Space Between Us

Some Other Day är ett collage av resan mellan album ett och två där vi bjussar på salta rockriff och 20+ångest, som de själva säger.

Medlemmarna i bandet har tidigare varit en del av Ebbot & The Indigo Children som frontas av Ebbot Lundberg och bland annat gjorde TV-programmet Ebbots Ark tillsammans.

You Tell Me – You Tell Me

Indieveteranen och Field Music-medlemmen Peter Brewls i nytt sällskap! Här samarbetar han med Sarah Hayes som på egen hand har utforskat folkmusik och tillsammans med sitt band Admiral Fallow har utforskat den breda genren indie. Resultatet är klädsam pop för tänkaren.

Asiahn – Love Train 2

Asiahn har genom åren samarbetat och öppnat för de största inklusive Ludacris, Kanye West, TI, med flera. Love Train 2 är fylld med samtidens mer intressanta R&B. Ett futuristiskt hantverk.

Big K.R.I.T. – TDT

K.R.I.T. är en akronym för King Remembered In Time och där har vi Big K.R.I.T. Han var med att sätta ljuset på den amerikanska söderns hiphop-scen under 90-talet och han stångar sig vidare utan att sakta ner. Även intressant långt in på 2010-talet.

The Delines – The Imperial

Delines – ledda av Willy Vlautin, sångare och ledare i avsomnade Richmond Fontaine – släpper nu uppföljaren till kritikersuccén från 2014. Fylld av melankolisk americana där indienerven fått vika för en mörkare och souligare approach. I bandet hittas även folk från The Decemberists och Minus 5.

Jung – Formula

Med inspiration från äldre artister som Fleetwood Mac och Bruce Springsteen skapar dessa svenska bröder modern pop.

– Att lyssna på Jung är som att lyssna på Sam Smith om han skulle vara lycklig och göra glad musik, hälsar ett pressmeddelande.

Soilwork – Verkligheten

I mittpartiet hittas skivans starkast glänsande stycken och det är inte enbart en Stålfågel som får plattan att lyfta. Även Full Moon ShoalsThe Nurturing Glance och When The Universe Spoke är fantastiska melodiska pärlor. Också om vissa spår är något svagare finns egentligen ingen låt som inte fyller sin plats på albumet. En harmonisk platta som säkert kommer lyssnas mycket på, hos mig som hos många andra. - Amelie Schenström

Gnash – We

Gnash är en succéfylld artist som hittar inspiration från Postal Service, Jack Johnson, The Beatles och skapar krispig popmusik av bara farten.

Watsky – Complaint

Speedad och lagom småquirky hiphop-pop.

Lil Narnia – The Melancholy Of

Det är så här det låter när man blandar halv-kommersiell rock med trapmusik.

Jiji Moon – Jiji Moon

Musik för kontemplation. En GBG-baserad duo bestående av Axel Larsson och Gustav Davidsson. Vänner sedan nio år tillbaka och Jiji Moon har de haft sedan två år tillbaka. Här är första resultatet.

Alla skivor i en och samma lista? Det hittar du här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA