x

"Vi kommer ta oss friheten att göra något mer improviserat"

"Vi kommer ta oss friheten att göra något mer improviserat"

Svenska MaidaVale är ett av de just nu starkast lysande banden på psykrockscenen. I kväll öppnar de för J Mascis stonerband Witch på Debaser Strand i Stockholm. Vi bytte några ord med bandet inför konserten. 

– Det ska bli kul! Med tanke på att de (Witch) gör så få spelningar i Europa och att det här är den enda klubbspelningen blir det speciellt och fett. Vi kommer ta oss friheten att göra något mer improviserat av våra support-minuter.

Hur hade er scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?

– Vi hade definitivt haft en påkostad psykedelisk ljusshow som improviseras fram på plats och anpassas efter stället. Fler instrument att byta emellan och olika galna instrument, sound och oväntade gästartister.

Vilken är världens bästa liveakt just nu?

– Det mest intressanta man kan se just nu är Japanska psykbandet Kikagaku Moyo. Inget set de gör är det andra likt, ingen är frontare men alla lika musikaliskt genialiska.

Vad har varit ert största konsertögonblick?

– Det är alltid de mest oväntade spelningarna som blir de roligaste, men det var stort att spela på Statement Festival. Dels för att det var en historiskt festival men också för att det gick att spela rock bland allt möjligt annat och publiken var fantastisk.

Galnaste då?

– En surfbar ute i ingenstans i Franska Bretagne var definitivt ett av de roligaste gigen där alla motsvarigheter av människor samlades och glömde tid och rum.

Om ni skulle jämföra ett MaidaVale-gig med en film, vilken blir det och varför?

– Någon jämförde det med en Tarantino-rulle en gång. Men kanske med lite mindre blodspillan då.

LÄS OCKSÅ: Neil Young släpper bok om "det viktigaste han har gjort under hela sin karriär"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA