PREMIÄR: Svenska punkikoner släpper ny musik – 23 år senare

PREMIÄR: Svenska punkikoner släpper ny musik – 23 år senare

23Till bildades 1985 och det Norrköpingsbaserade punkbandet hade stora framgångar under 90-talet med låtar som Balladen Om Olsson, Sista Supen och Procedomani. I år är det 23 år sedan bandet släppte nytt material vilket gruppen firar med att äntligen ge ut ny musik. GAFFA har den stora äran att stå för videopremiären för låten Klubb Lucifer som kom ut 17 maj från kommande albumet Shake It Baby!
 
– Det första nyskrivna vi släpper på drygt 23 år och vi ville välja nåt som inte bara låter som en fortsättning på oss själva, säger bandet till GAFFA och fortsätter:
 
– Det har ju hänt en del sen dess även om vi vet var vi har våra rötter. Vi ville ha nåt som påminde om soundtracket till en 70-talsdeckare. Nån slags "Barettapunk", kanske. Idémässigt tar texten avstamp i Hotel California och Sympathy For The Devil men vår samtid gör den till nåt helt annat. Idag gör farliga lockelser det viktigare än nånsin att välja rätt sida. Annars kan vi stå där utan nån väg att komma ut ..." 
 
Videon är gjord av veteranen Carl Biörsmark.
 
– För oss har det var väldigt kul att få jobba med Calle igen. Han gjorde flera videor åt oss på 90-talet och blev till exempel prisad för videon till Min Farsa Sa. Han har gjort en väldigt cool tolkning av Klubb Lucifer och fått helt fria händer.

LÄS OCKSÅ: Sverigedemokraterna: "Sälj SVT2 och P3"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA