x

Nirvana var kåtare förr

Nirvana var kåtare förr

BLOGG: Daniel Horn skrattar åt ett klipp.

Det kan bli så knasigt ibland när musikjournalister beger sig ut på fältet för att få grepp om en ny företeelse; när man vill ta tag i en ny generation och försöka hitta nån slags mening kring varför de beter sig som de gör. Som om kidsen skulle ha nån agenda mer än att supa, knarka och knulla runt?

Det blir så tydligt (och härligt!) när Per Sinding-Larsen, då på Z-TV, tar sig an "generation x" i samband med en Nirvana-spelning i Sverige. Han söker svar men får mest en massa frågetecken tillbaka.

Han vill prata om Kurt Cobains klädmode vilket resulterar i svaret: "de skäms inte för att de är jävligt fula". Han ber om en kort recension av spelningen och får till svar: "Kåt? Vilken kåt liten jävel!"

Klippet, som Dyngbaggegalan har satt ihop så fint, avslutas med en lite lagom störig ung man som menar på att Nirvana var bättre på Roskilde. "Det är det enda jag vill säga", hälsar han efter att ha crashat intervjun.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Throwback till Nirvana

Ett inlägg delat av Dyngbaggen (@dyngbaggegalan)

----

I övrigt då? Sorry, men jag kan inte förstå storheten med Sverigeaktuella Alex Cameron. Det hela blir än mer tydligt när jag lyssnar av fredagens albumsläpp och på allvar tror att en låt från Jimmy Eat Worlds senaste skiva är något Alex Cameron har skapat. Jag är väl inte superglad i FM-emo, I guess.

----

Med det sagt rekommenderar jag istället varmt de nya albumsläppen av Vagabon och Jacques Greene. Den förstnämnda sysslar med lågmälda men orkestrala låtar som är små mästerverk i sig. Den senare sysselsätter sig med oerhört intressant (och ganska så intelligent) elektronisk musik. IDM för 2019, helt enkelt.

LÄS OCKSÅ: Mikkey Dee får upprättelse efter massiva protester


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA