PREMIÄR: Thomas Di Leva och Måns Herngren i nytt samarbete

PREMIÄR: Thomas Di Leva och Måns Herngren i nytt samarbete

Tidigare i januari släppte Thomas Di Leva sin nya singel If You Believe. För många för förmodligen den stämningsfulla balladen tankarna till Di Levas stora hit Miraklet, som är en av artistens mest populära och spelade låtar och idag sjungs både på bröllop och födelsedagsfiranden runt om i landet.

If You Believe är en hoppfull låt om livet efter döden, hälsade Di Leva då.

Idag har musikvideon premiär här på GAFFA.se. Videon är filmad och regisserad av Di Levas vän Måns Herngren, som utöver sina framgångar som regissör av filmer och TV-serier som Solsidan och Hundraettåringen Som Smet Från Notan Och Försvann, tidigare även har gjort bland annat Di Levas klassiska video Vem Ska Jag Tro På?.

– Jag tycker sällan att det är roligt att titta på sånt jag själv har gjort, men just Vem Ska Jag Tro På?-videon tycker jag fortfarande om att se, berättar Måns Herngren och fortsätter:

– Jag tycker väldigt mycket om If You Believe också och är glad åt att vi i videon lyckades fånga känslan i låten. Och det finns ju faktiskt ett samband mellan de två låttitlarna … På 80-talet frågade Thomas vem man ska tro på, nu handlar det om vad ska man tro på.

När de filmade Vem Ska Jag Tro På? med handkamera i New York hösten -87, så var det ett högt tempo och en känsla av förvirring. Den här inspelningen kändes som ”trettio år senare”.

– Men på insidan så är ju både Thomas och jag på sätt och vis samma personer idag. Det var roligt för oss att få göra något tillsammans igen, speciellt som det i princip bara var han och jag tillsammans när vi filmade videon i naturen runt Bogesunds Slott och Tyresö Slott i december. 

Se premiären här:

If You Believe (credits)

Lyrics & Music: Thomas Di Leva / Thomas Jackson 

Published by Spaceflower Sound 

Produced by Di Leva 

Mixed by Anders Lundström/Andreas Ahlenius/Di Leva 

Video Director, Camera and Editing: Måns Herngren 

Video Editor: Klara Magneteg 

Drone Photo: Isak Gabre
Based on an idea by Måns Herngren & Thomas Di Leva

If You Believe är hämtad från Di Levas kommande konceptalbum The Hybrids och uppföljare till Men In Black, som i höstas premiärspelades på det internationellt uppmärksammade festivaleventet Storm Area 51 Basecamp i USA, där musikvideon visades under invigningsceremonin.

LÄS OCKSÅ: Bradley Cooper spelar musiklegend i kommande Netflix-film


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA