x

KRÖNIKA: "Calleth you, kommer vi"

KRÖNIKA: "Calleth you, kommer vi"

För cirka tio år sedan gick The Ark bort från GAFFA-fotografens kamera och slutligen ner från scenen. Det var ett omslag som fungerade som ett avsked. 

Nu står hela gänget åter på ett GAFFA-omslag. Samlade, starka och redo för en återförening och intervjun i det kommande mars-numret är bandets första på nio år. Men är det egentligen något att uppmärksamma?

gallery_large

Min personliga åsikt är att en återförening helst ska resultera i något nytt. Ett nytt album eller i alla fall ett par nya singlar. The Ark har inga sådana planer. De kallar själva uppståndelsen för “en ogenerad nostalgitripp”. Så vad var det då som fångade mitt intresse? Jag ser tre anledningar till att den här återföreningen faktiskt är relevant.

  1. Det här är en utstuderad och välplanerad comeback. Bandet kom till för ungefär 30 år sedan. Bandet slog igenom för 20 år sedan. Bandet tackade för sig för tio år sedan. Och nu återföreningen. 
  2. Det är knappast några avdankade rockers tio år senare. Medlemmarna har hållit sig oerhört aktuella genom olika musikprojekt. Så du behöver inte oroa dig att se ett gäng herrar med andan i halsen mellan låtarna, deklarerandes att “den här gubben behöver vila lite”.
  3. Med den här återföreningen vill Ola Salo med vänner ta sin multikulörta regnbågsshow rakt in i 2020-talet och utnyttja samtidens teknik.

– Scenljus och bildskärmar som jobbar ihop med musiken har utvecklats. Det är teknik som inte fanns när vi spelade sist. Vi har alltid haft drömmar om multimediala shower med ljus och bild i takt med musiken som vi nu kan göra till verklighet. Vi vill göra den ultimata The Ark-showen, säger Ola Salo i vår intervju.

Med det sagt, The Ark är de stora showernas band. De ska fläska på, spela på våra känslosträngar och få våra hjärtan att explodera. Då behövs ingen ny musik. Då sker den där utvecklingen på ett helt annat plan.

Så jag vill välkomna er tillbaka till scenen, The Ark. Ni har varit saknade och calleth you, kommer vi.

LÄS OCKSÅ: The Ark återförenas – "vår mest maxade och storslagna show någonsin"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA