x

PREMIÄR: Bob Hund – Reserverat För Spöken 2020

PREMIÄR: Bob Hund – Reserverat För Spöken 2020

Låten Reserverat För Spöken fanns med på en EP som drogs in i samband med Bob Hunds förra album.

– Själva låten blev som ett spöke, den glömdes bort och försvann ur vår katalog utan att nån hade för avsikt att det skulle bli så. Nu i våras upptäckte vi att texten hade blivit spöklikt relevant, hälsar man i ett pressmeddelande.

För ett tag sedan skickade man ut den som en singel och imorgon släpps den i en ny version kallad Reserverat För Spöken 2020. Den här nya versionen hörs även på en kommande EP med titeln Bobhundteaterkonsert. En EP som också släpps som en film. Hänger du med?

GAFFA står idag med premiären av musikvideon till nyss nämnda singel. Kolla in den längre ner i artikeln.

15 augusti live-streamades en konsert med Bob Hund från Helsingborgs stadsteaters stora scen. Detta kom också att bli bandets nya EP- och film-släpp. Filmen kommer också att sändas via några utvalda biosalonger med start 31 oktober.

LISTA: Bob Hunds album rankade – från helt okej till bäst

Bob Hund möter Bob Katt

Bob Hund har även andra stora framtida planer som sjösätts i Helsingborgs Stadsteater. Hösten 2021 är det nämligen premiär för en nyskriven musikal på Helsingborgs Stadsteater. Tillsammans med fem skådespelare fyller Bob Hund Storans scen i Bobhundmusikal som är en berättelse om vänskap och framgång och om att vilja kontrollera det okontrollerbara.

– Bobhundmusikal är en historia om hur det är att inte passa in men att desperat försöka passa ihop. När man måste rea ut sin själ för att lyckas, och hur man gör det utan att trampa på varandra. Eller på sig själv, säger Thomas Öberg, sångare i Bob Hund i ett pressmeddelande.

Handlingen är ett så kallat "tänk om-scenario” där bandet Bob Hund har lämnat jordelivet och förvandlats till spöken. Desperat försöker de hjälpa bandet Bob Katt – en grupp unga kvinnor som i sin tur försöker hålla sin vänskap vid liv, samtidigt som de vill lyckas med sina popbandsdrömmar. "Givetvis kommer det att gå åt både himmel och helvete, allt ackompanjerat med karakteristiska sång- och dansnummer. Både gamla skramliga örhängen och nyskrivna hjärtekrossare till låtar", utlovas i pressmeddelandet.

Musikalen har premiär på Storan i oktober 2021. För regi och koreografi står Kajsa Giertz, som även är chef för Helsingborgs Stadsteater. För manus står dramatiker Hanna Nygren.

Kolla in videopremiären av Reserverat För Spöken 2020 här:

LÄS OCKSÅ: Bob Hund-medlemmen remixar sin barndom


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA