x

BLOGG: Dohertys viktuppgång krossar smågrabbar

BLOGG: Dohertys viktuppgång krossar smågrabbar

Så dök han då upp igen. Alla smågrabbars favoritpundare. Den oefterhärmlige rumlaren nummer 1. Det sönderromantiserade och destruktiva rocklivet personifierat – Pete Doherty.

Men grabbarna var inte nöjda. ”Sorgligt!”, hörde jag från så många olika håll att jag nästan trodde att man hade kommit överens om hur man skulle reagera. Doherty dök nämligen upp i en kroppskonstitution man inte är van att se honom i. Borta var pommes frites-kroppen – smal men fet – och i dess ställe fanns en rejält tilltagen kroppshydda.

Foton på den pandemi-chillande livsnjutaren kan ni se: HÄR.

Först glorifierar man skiten ur hans uppenbart totalt nedbrytande livsstil, som mer eller mindre är raka vägen ner i graven. Sedan, när han för första gången verkar må ganska bra, så vikt-shejmar man honom och kallar det "sorgligt".

Det är bara glädjande att Doherty verkar ha lämnat "heroin chic"-looken bakom sig. Något under av hälsa ser han knappast ut att vara, men allt är ju bättre än att vara ett vandrande lik. Och kanske är det här början på slutet för kärlekssagan mellan vilsna och töntiga rockmän och en brittisk man som är lite för förtjust i berusningsmedel. Inte en dag för tidigt.

Jag tycker ändå att både The Libertines och Babyshambles hade något. Men alla som kommit efteråt och haft Doherty som huvudsakliga, eller till och med enda, referensverk har varit sämst.  

I övrigt är jag förvånad över att det varit så mycket prat om hans vikt och så lite prat om den där långfranskan han sportar i byxorna. Den ser verkligen rejält tilltagen ut.

LÄS OCKSÅ: Nöjespalats öppnar vägg i vägg med gamla Debaser Medis: "Jag tycker det är sjukt illa"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA