x

PREMIÄR: The Ark-kopplade Stereo Explosion hyllar 80-talets VHS- och hyrvideokultur

PREMIÄR: The Ark-kopplade Stereo Explosion hyllar 80-talets VHS- och hyrvideokultur

Stereo Explosion hette ett band som lades ner i samma veva som The Ark slog igenom. Anledningen var att Stereo Explosions samtliga medlemmar också spelade i The Ark, så när Arken började segla upp på listorna lämnades Stereo Explosion i bakvattnet.

För några års sedan återupplivades dock bandet när Jens AnderssonMartin Axén och Jepson stängde in sig i en studio och började plita ner nytt material. Sedan har det rullat på.

Enligt egen utsago handlar Stereo Explosion om mörk disco, hårdrock till synt och psykedelika, blandat med groove och melodiös pop. Allting ihopknutet av ett makalöst sväng.

Nu är bandet aktuella med ny musik och GAFFA står med en premiär av videon till singeln Oh No!.

– Vi har inspirerats av 80-talets VHS- och hyrvideokultur, säger bandet till GAFFA och fortsätter:

– Omslaget till singeln är en hyllning till de färgglada actionkomediomslagen som prydde filmerna i hyrvideobutiken. Musiken glimtar också mot samma tidsera och kan väl bäst beskrivas som "Devo möter Footloose”.

Videon är i sin tur inspirerad av b-filmsactionhjältar i märkliga filmer med tveksamma manus som kunde innehålla allt från ninjor till rymdvarelser.

– Vi ville göra något som inte var så gravallvarligt nu i pandemitider, helt enkelt att bjuda på lite komik i tafatt kung fu-style. 

Kolla in premiären här: 

LISTA: Spektakulära, humoristiska och pinsamma försök till playback


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA