x

Fransk hiphop i svensk form – håll koll på A36

Fransk hiphop i svensk form – håll koll på A36

Numera miljonstreamade och Göteborgsbördige rapparen A36 gled in i branschen av en slump. Det började med att några av hans vänner ringde honom. De var i studion och skapade och A36 skulle bara dit för att hänga. 

– Det slutade med att alla freestylade på skoj, så vi började hänga där några dagar. Till slut sa mina grabbar att de tyckte att jag borde köra och skapa musik. 

Kort därefter spelade han in sin första låt Alien och det blev också den första singeln.

Det händer mycket intressant nu inom fransk hiphop som du också hämtar en hel del inspiration ifrån, särskilt i senaste singeln Samma Gamla Vanliga.

– Det stämmer. Det är den musik jag lyssnar på till vardags. De stora akterna därifrån som jag tar mycket inspiration ifrån är Ninho, Naps och Jul. Inspirationen jag får från just dem och som reflekteras i min musik är tempot och hur unika vi alla artister är i vår egen musik.

Hur inleder du annars en ny låt och när känner du att den är klar?

– Jag inleder helst en låt om jag får en stark känsla från beatet, sedan spelar jag in en skiss över det beatet. Om jag efter det hör potential i den låten så väljer jag att satsa på den tills jag känner att allt sitter.

Man brukar prata om tursamma missar eller happy accidents. Kan du nämna då du med din musik har varit med om en sån tillfällighet? Att ett fel resulterade i nåt bra?

– Det har absolut hänt mig. Mitt team gav mig rådet att släppa Samma Gamla Vanliga ganska tätt inpå mitt släpp Tamaka. Det höll jag inte med om men efter lite övertalande så valde jag att lita på deras råd. Med facit i hand kan man säga att det var rätt beslut.

Om du får beskriva din musik/stil med tre ord, vilka blir det?

– Glad, stark, svängig. Det är på grund av att jag switchar flows väldigt ofta, mina beats switchar väldigt mycket. Det har ett festligt sound över sig vilket leder till att humöret automatiskt blir bra. 

Hur ser framtiden ut för dig annars?

– Jag jobbar väldigt mycket just nu, på många olika låtar och försöker vara i studion så mycket som möjligt. Förhoppningsvis så kan jag ha ett större projekt om allt går som det ska.

LÄS OCKSÅ: Diana Ross släpper ny musik – efter 15 år


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA