x

PREMIÄR: Filmisk poplåt om hemlängtan som ekar starkt av isländsk natur och kultur

PREMIÄR: Filmisk poplåt om hemlängtan som ekar starkt av isländsk natur och kultur

Ragnar Ægir som för närvarande huserar på landsbygden i Tyskland är det senaste tillskottet talanger från det nästan mytiska landet Island. Det isländska arvet spelar en stor roll i hans musik. Hans första singel I'm At Home från den kommande debut-EP:n med samma namn är ännu en filmisk låt med storslagna hooks som tar lyssnaren med på en resa. Ragnar hämtar inspiration från isländska kollegor som Björk, Of Monsters And Men och Sigur Rós och ser det som sitt kreativa uppdrag att göra sitt hemland rättvisa. Musikaliskt uppskattar han de rusiga popkänslorna hos Prefab Sprout, Miike Snow och Phoenix. Hans eget inre barn strömmar genom den nya singeln som en påminnelse om vad det innebär att vara ung och bekymmerslös. Lyriken är en hyllning till isländsk natur med starka ekon av hemlängtan.

- Som boende i Tyskland har jag en ständig saknad och hemlängtan. Särskilt under pandemin då det varit förbjudet att resa. Låten handlar om den befriande känslan av att komma hem efter långa perioder utomlands. Att landa på en flygplats och veta att du har fem timmars bilresa för att komma hem är inte så kul. Men att få se alla dessa fantastiska platser på resan genom Island är en otroligt uppfriskande känsla vilket har gett mig och min familj en nyvunnen energi och inspiration, säger Ragnar Ægir enligt pressmeddelandet.

Den medföljande musikvideon, inspelad av den isländska äventyrskaparen Ása Steinars, är översvämmad av fantastiska atmosfäriska bilder av Island, vilket gör att tittaren kan bevittna resan i all sin härlighet. Videon stannar på vägen vid den pittoreska, gula bondgården som var Ragnars hem innan han flyttade till Tyskland.  Den storslagna scenografin visar upp vattenfall, solnedgångar, stora hav och glaciärer. Resultatet är en den ärliga och känslosamma inblicken i Ragnars personliga hemresa.

Kolla in premiären här:LÄS OCKSÅ: Ragnar Ægir skapar cinematic widescreen pop – "jag vill utforska olika tempon och känslor"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA