x

Tony Iommi om Black Sabbath – "Det fanns ingenting liknande på den tiden"

Tony Iommi om Black Sabbath – "Det fanns ingenting liknande på den tiden"

I GAFFAs oktobernummer hittar du en längre intervju med rockikonen Tony Iommi där han bland annat går igenom fem betydelsefulla Black Sabbath-album plus Technical Ecstasy som de nu släpper i nyremixad form.

Som en förpepp inför den kommande tidningen publicerar vi nu en artikel om dagen där gitarristen fokuserar på ett av dessa album och vi inleder med en pärla från 1970.

gallery_large

Tony Iommi om Black Sabbath (1970)

– Jag tror att det som gör att den håller än idag är råheten. Black Sabbath har alltid varit ett uppriktigt band, det första albumet kom verkligen från hjärtat. Det spelades in väldigt snabbt, jag tror folk kan relatera till det uppriktiga. Det var väldigt basic och annorlunda. Albumet var ett stort steg i musikindustrin, det fanns ingenting liknande på den tiden. Det var ett våghalsigt drag även för oss, vi behövde stå upp mot så många olika människor som inte förstod det, särskilt inom industrin. Vi hade olika skivbolag som kom och lyssnade på oss och vissa gillade det verkligen inte. Vi var tvungna att bygga upp en fanbase och så småningom tog folk till sig albumet. Det är otroligt hur våra album än idag upptäcks av människor som aldrig hört dem förut, vare sig de hör dem online eller via farfar.

LÄS OCKSÅ: Nick Cave ger ut självbiografi om livet efter sonens död


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA