x

Tony Iommi om Sabbath Bloody Sabbath: "Stevie Wonder hade byggt en jättestor moog"

Tony Iommi om Sabbath Bloody Sabbath: "Stevie Wonder hade byggt en jättestor moog"

I GAFFAs oktobernummer hittar du en längre intervju med rockikonen Tony Iommi där han bland annat går igenom fem betydelsefulla Black Sabbath-album plus Technical Ecstasy som de nu släpper i nyremixad form.

Som en förpepp inför den kommande tidningen publicerar vi nu en artikel om dagen där gitarristen fokuserar på ett av dessa album. Tidigare har han pratat om den självbetitlade plattan från 1970, Master Of Reality från 1971 och idag är det dags för denna:

gallery_large

Tony Iommi om Sabbath Bloody Sabbath (1973)

– Vi hade det tufft innan skivan kom ut. Vi hade spelat in Vol. 4 i Los Angeles och allting gick jättebra, vi hade en fantastisk studio och bodde i ett vackert hus i Beverly Hills som hade en egen balsal. Sedan försökte vi göra samma sak med Sabbath Bloody Sabbath, vi hyrde samma studio och bodde i samma hus. Och det fungerade inte. När vi kom till studion upptäckte vi att Stevie Wonder hade byggt en jättestor moog mitt i rummet och vi fick inte plats. Jag hade skrivkramp för första gången i mitt liv. Vi bestämde oss för att överge projektet och ta en paus hemma i England i några veckor. Sedan åkte vi till Clearwell Castle i Gloucestershire, vi hyrde hela slottet och skrev Sabbath Bloody Sabbath nere i fängelsehålorna för att komma i rätt stämning.

LÄS OCKSÅ: Tony Iommi om Master Of Reality: "Jag stämde ner gitarren för att göra det tyngre"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA