x

BÄST JUST NU: Varm musik som svalkar själen

BÄST JUST NU: Varm musik som svalkar själen

Jonathan Johansson - Klipporna Är Fortfarande Varma

Jonathan Johansson
sprang längs med Mälaren en sen folktom sommarkväll och hörde hur någon spelade Beethovens sjua på högsta volym med fönsterna helt uppslagna. Det blev inspirationen till Jonathan Johanssons nya singel Klipporna Är Fortfarande Varma – en låt om vatten, gravitation och dagdrömmeri. 

Den handlar inte om något mer komplicerat än att bada enligt upphovsmannen som tyckte att han gick rakt på sak. Tills att en av hans, enligt egen utsago, mer intelligenta vänner fnös och sa att låten är djupare än havet. Oavsett om man väljer att tolka den rent ytligt eller på djupet så är den en poppärla ackompanjerad av stråkar och beats. 

Nu när hösten och vintern gör intåg så är det skönt att få ett försenat vykort skickat från sommaren, som Postnord tidigare hade tappat bort. Ett vykort från en tid när klipporna fortfarande var varma, och himlen lös upp våra nätter. Om du lyssnar noga så kan du fortfarande höra de solbrända kropparna slå mot vattenytan när Jonathan på huvudstadsskånska ännu en gång skapar något större än vad som bara ytligt kan kallas för musik.

LÄS OCKSÅ: Miljövänlig delningspool för kulturaktörer lanseras


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA