x

"Bästa låtlistan i vår karriär"

"Bästa låtlistan i vår karriär"

Vad kan den svenska publiken förvänta sig från Korn?

– Den här gången kommer vi göra en spellista som antagligen kommer bli vår bästa i vår karriär. Vi kommer att spela låtar som våra fans har velat höra länge. Som till exempel Alone I Break och Thoughtless. Publiken lär bli positivt överraskade. 

Vad tänker du på precis innan du går upp på scen?

– Ingenting egentligen. Jag är inte nervös eller så, utan jag går bara upp och kör. Jag har ju gjort det i 20 år, så man har rutin. Vissa i bandet kanske fortfarande blir lite nervösa, men inte jag.

Vad lyssnar ni på i turnébussen?

– Jag lyssnar inte så mycket på musik, eftersom jag själv jobbar med egen musik på turnéerna. Jag har redan börjat jobba på Stillwell's andra album. Sen jobbar jag på ett instrumentalt bas-album som kommer gå under titeln Basically. Och mycket av det här jobbar jag med på turnébussen.

Berätta lite mer om Stillwell.

– Vi fick nyligen upp låtar på itunes, så jag väntar på feedback. Men som sagt är det lite influerat av tidiga Soundgarden. På Korns Europaturné kommer Stillwell att vara förband, så då kommer jag spela gitarr. Sen går jag upp med Korn och lirar bas. Det kommer alltså bli två konserter varje kväll för min del.

Vad står det på Korns rider?

– Den är överraskande liten. Lite chips, salsa, vatten och lite mat. Kanske ett par flaskor vin för vår trummis Ray. Vi har tidigare haft en ganska stor rider. Sen insåg vi att vi själva får betala för den, så då krympte den med råge.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA