Nyhet

Greta Van Fleet klara för spelning i Sverige

GAFFA.se – allt om musik

De har spelat på arenor världen över, toppat Billboardlistorna flera gånger och streamats flera hundra miljoner gånger. Inspirerade av 70-talsrocken är det här amerikanska rockbandet en del av rockens framtid. Den 5 juni 2022 kliver Greta Van Fleet ut på Stora Scen på Gröna Lund i Stockholm för första gången.

På bara tre år gick bandet från att spela på små, trånga rockbarer i Detroit till slutsålda konsertarenor på fem kontinenter, framför en publik tre gånger större än populationen i deras hemstad Frankenmuth, Michigan. Bandets första fullängdsalbum Anthem Of The Peaceful Army från 2018 gick direkt in på Billboardlistans topposition. Den 16 april i år släpptes senaste albumet The Battle At Garden’s Gate som GAFFAs recensent tyckte hade musikalisk finess som värmde som en sommarsol. Recensionen i sin helhet kan du läsa här. Och till just sommaren ger de sig ut på en turné i Europa.

Bandets spelning på Gröna Lund blir deras enda Sverigespelning under 2022.

– Nästa år är konserterna äntligen tillbaka på Gröna Lund och det känns helt fantastiskt att vi lyckats boka Greta Van Fleet till Stora Scen den 5 juni! Vi kommer fortsätta att avslöja fler konserter under hösten, inom alla möjliga olika genrer. Konsertsommaren 2022 kommer bli en riktig revansch, säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund, i ett pressmeddelande.

I nuläget är även nu-metalbandet Korn bokade för en spelning den 15 juni.

LÄS OCKSÅ: The Arks återföreningsturné – adderar fler datum

ANNONCE