x

"Scandinavium är ju rätt så stort"

"Scandinavium är ju rätt så stort"

Tjena Soran. Hur är läget?
– Det är lugnt! Själv då? Jodå det är bra.

Vad gör du?
– Jag sitter och försöker jobba med Fanskampen, en grej jag gör för Musikhjälpen med syfte att uppmana fans att samla in pengar, och se vilken klubb som har de bästa supportrarna.

Du är en mycket upptagen man nu för tiden. P3 Guld, Hübinette, Vinterpratarna och den här SD-härvan som jagar dig. Fixar du allt?
– Nej, haha, tydligen inte. Men alltså ja det är alldeles för mycket just nu. Jag bokar alltid in mycket jobb, men nu är det fan på bristningsgränsen. När  det väl går bra så får man mycket kul förfrågningar. Vissa grejer är betalt och vissa grejer gör jag gratis. Men det kan bli för mycket av det roliga. Men jag börjar se ett slut nu. Nästa gång hoppas jag ha lärt mig att inte tacka ja till allt.

Tror du att jobbtillströmningen har att göra med publiciteten som den här SD-historien har genererat?
– Det är inte så att jag gått från noll till hundra på den grejen, och jag har väl egentligen inte märkt av någon skillnad jobbmässigt, mer än att jag får göra massa intervjuer hela tiden. Men det är klart att det påverkat. Det är en jättestor grej när man hamnar mitt i det hela. Att vara på löpsedlar, radio, tidningar och tv konstant går inte direkt obemärkt förbi.

Vad av allt det du gör just nu är roligast?
– Stand-up är alltid roligast av allt, att få snacka med folk och skämta. P3 Guld ska bli roligt också. Jag har aldrig gjort någon sådan grej. Jag har precis börjat jobba lite med det och det känns som att det kan bli jävligt kul. Men än så länge är det hela bara ett Word-dokument.

Jag skrattade gott när du under fotbollsgalan beskyllde Pelle i The Hives för alla brister i manus. Det gjorde ingen annan. hur hanterar man den där pinsamma tystnaden?
– Det är bara att prata på, det är inga som helst problem. Och det är en väldigt stel tillställning till att börja med. Det är nästan mirakulöst om någon skrattar alls. Det sitter liksom 1 000 personer i i en lokal som har plats för minst 10 000. Och de sitter där i evigheter utan att det händer någonting. Jag uppfattade det inte som jobbigt på nåt sätt.

Vad sa Pelle efteråt?
– Ja, när jag gick förbi honom sa han att han tyckte det var kul. Det var liksom bara stundens ingivelse att jag sa det där, det var bara en kommentar som inte var genomtänkt.

Du ska som sagt leda P3 Guld-galan den 19 januari. Är du nervös?
– Alltså, ja och nej. Absolut inte nu, men jag gissar på att det kommer att komma när man väl är där. Jag har ju aldrig gjort en sån grej och Scandinavium är ju rätt stort.

Finns det någon artist som ska uppträda som du själv ser fram emot att se?
– Ja, men jag kommer inte kunna se något direkt, eftersom jag leder galan. Jag kommer bara att kunna höra det. Men Timbuktu och Linnea Henriksson är grymma.

Hur skämtar man om musiker? De är ju trots allt rätt stela när de inte själva är på scen.
– Nej, alltså det där tror jag inte blir några problem. Det finns gott om skämt-material och det är ju lite som en stor firmafest där det är extra kul att höra skämt om kollegorna och branschen. Det svåra är inte publiken utan att det är stelt runtomkring, att man kanske inte kan göra alla sketcher man vill och så eftersom det är en så stor gala. Det är lite känsliga omständigheter och då är det svårare att få saker genomförda.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA