Nyhet

Laurie Anderson släpper efterlängtad skiva

Efter nio år är hon tillbaka igen. Four Tet, Antony Hegarty, John Zorn och Lou Reed medverkar på "Homeland".

Under de 28 år som gått sedan hennes första solo-release, "Big Science", har Laurie Anderson bara hunnit släppa ett till två ytterligare album, beroende på om man räknar bara studioalbum, liveutgåvor, soundtracks eller vad den eklekatiska musikern, sångerskan och performanceartisten nu experimenterat med genom åren.

Nu kommer så slutligen nästa giv från den nu 62-åriga artisten och den här gången har hon fått hjälp från Kieran "Four Tet" Hebden med det elektroniska, Antony Hegarty med sången och avantgarde-saxofonisten och kompositören John Zorn med – ja, gissa själva. Även Lou Reed, Andersons man, har hjälpt till med produktionen.

Laurie Anderson – som gillar att göra saker tvärtom – har turnerat med sitt "Homeland"-projekt sedan 2007 men först nu blir "Homeland" till studiomaterial.


Tidigare har Anderson arbetat med storheter som Peter Gabriel, Adrian Belew från King Crimson och Brian Eno. Hennes samarbete med Gabriel och Belew, "Mister Heartbreak" ses som hennes mest poporienterade utgåva, och skivan befann sig för en stund på en plats i amerikanska Top-100.

"Homeland" släpps i USA av Nonesuch, 15 Juni.

ANNONCE