Nyhet

Norbergfestivalen bestulen på 200 000 kronor

Under den sista festivalnatten blev ett kassaskåp innehållande festivalens samlade kontanter stulet.

Den nischade lilla elektronikafestivalen i Norberg drabbades under söndagsnatten den 1 augusti av en kännbar motgång. Någon eller några stal ett mobilt kassaskåp som innehöll festivalens samlade kontanter, sammanlagt 200 000 kronor. Så här säger festivalchefen Michael Österz i ett pressmeddelande.

– Det är med stor sorg vi måste meddela att att en stöld begicks på söndag natt (1/8), då vårt kassaskåp med 200.000 kronor blev stulet. Det föreligger inga akuta problem, de flesta artisterna har redan fått betalt och vi har kapital kvar i föreningen för att täcka våra återstående utgifter.

Festivalen räknar med att man ändå går plus minus noll allt som allt men förlusten av kassan kan innebära att den planerade utökningen av festivalen inte kommer att blir av.


– Det känns särskilt surt eftersom vi nästa år hade planerat att köpa nya toaletter och stängsel för att kunna dubbla kapaciteten och kunna ge bättre service till gäster och artister, säger Österz.

Även om stölden kommer att vara kännbar under en längre tid så garanterar Michael Österz mer eller mindre att man kommer att kunna genomföra en festival även nästa år, då med utökad säkerhet.

GAFFAs Fredrik Franzén var på plats på Norbergsfestivalen och delade ut full pott till Biospheres konsert. Här finns dessutom ett bildgalleri från tillställningen att beskåda.


ANNONCE