Nyhet

Bright Eyes tillbaka med nytt album

I februari kommer gruppens sjunde fullängdare ut på skivhyllorna.

Indiebandet från USA är tillbaka med en uppföljare till det senast släppta albumet "Cassadaga" från 2007. Redan i augusti kom bandet ut med en ny singel, "Coyote Song", men nu är det spikat att Bright Eyes släpper ett nytt album den 15 februari. Skivan har titeln "The People's Key" och är producerad av Mike Mogis som även är medlem i bandet.

Sedan Bright Eyes skapades 1995 har bandmedlemmar ändrats ett antal gånger, men numera har gruppen tre fasta bandmedlemmar. Trion består av frontmannen Conor Oberst, som varit en konstant medlem sedan bandets start, Nate Walcott samt Mike Mogis, som också är bandkollega med Oberst i gruppen Monsters of Folk.

Anledningen till att Bright Eyes inte kommit ut med nytt material på snart fyra år är att hjärnan bakom bandet, Conor Oberst, har haft fullt upp med sina två andra musikprojekt – Conor Oberst and the Mystic Valley Band och, tidigare nämnda, Monsters of Folk.

Men nu är Bright Eyes alltså tillbaka med ett nytt album lagom till Alla Hjärtans Dag och låtlistan för albumet, "The People's Key", finns nedan.

Låtlista:
1 Firewall
2 Shell Games
3 Jejune Stars
4 Approximate Sunlight
5 Haile Selassie
6 A Machine Spiritual (In the People's Key)
7 Triple Spiral
8 Beginner's Mind
9 Ladder Song
10 One for You, One for Me

ANNONCE