Nyhet

Junip och Pascal nominerade till Best Art Vinyl 2010

Utställningen pågår i Göteborg just nu.

Tävlingen Best Art Vinyl 2010 pågår för fullt. De svenska indiebanden Junip och Pascal återfinns båda bland årets nominerade och tävlar med omslagen till plattorna "Fields" respektive "Orkanen Närmar Sig". Bland övriga nominerade hittar man namn som MGMT, Interpol, Hot Chip, Klaxons, M.I.A, The Chemical Brothers och Kylie Minouge.

Tävlingen Best Art Vinyl arrangerades första gången 2005, som ett sätt att uppmärksamma de bästa vinylomslagen och de kreativa formgivarna bakom dem; som i många fall bidragit till att skapa en hel identitet för flera musiker. I år är det dags igen. En jury bestående av Art Vinyl samt framträdande musik-och designexperter har valt ut 50 nominerade vinylskivor.

För allmän beskådan finns dessa tillgängliga på gallerier och museer runt om i Europa och för första gången medverkar nu även Sverige. Utställningen hålls på Marten Centre Art Vinyl Gallery i Göteborg och avslutas den 15 januari. 

Skivorna visas i den unika Art Vinyl-ramen som är specialdesignad för att göra konst av vinylskivor. Ramarna kan enkelt öppnas för att man ska kunna spela skivan eller om man så vill, byta ut den. Genom att rösta på sitt favoritomslag deltar man i den utlottning som kan göra en till stolt vinnare av ett 3-pack Art Vinyl-ramar.

Rösta gör du antingen på Marten Centre Art Vinyl Gallery eller på följande webbsida.

Vinnare av förra årets tävling var Muse, med omslaget till skivan "The Resistance". Designer var La Boca. Svenska Fever Ray placerades på tredje plats för omslaget till den självbetitlade debutskivan, som Martin Ander designat.

ANNONCE