Nyhet

Kyuss pratar album

Ökenrockkvartetten är snart åter redo för studion – dock utan Josh Homme.

Stonerrock-pionjärerna lät för ett tag sedan meddela att de är tillbaka. Men i en något annorlunda skrud. Gruppen har lagt till "Lives" i bandnamnet och Josh Homme (längst till höger i bild) saknas. Nu samarbetar istället de tre ursprungliga medlemmarna med den belgiske gitarristen Bruno Fevery, som tidigare arbetat med sångaren John Garcia i sitt projekt, "Garcia Plays Kyuss".

Bandet har redan planerat en omfattande turné, som kommer till Sverige och Stockholm 13 mars. Repandet inför den har rullat på så pass bra att Kyuss Lives nu planerar att inta studion för nytt material.

Nyligen berättade John Garcia för den brittiska tidningen Rock Sound:

– Våra repetitioner har gått så bra att vi funderar på att göra en till skiva. Brant (Bjork ed.) Nick (Oliveri ed.) och jag har beslutat att när alla konserter är över och vi har avslutat våra soloprojekt, så gör vi ett nytt album.

Det ser dock fortfarande mörkt ut på Josh Homme-fronten.

– Han har Them Crooked Vultures, Queens Of The Stone Age. Han är pappa, affärsman och även om vi frågar honom tror jag inte att han skulle säga ja. Jag kommer heller inte att tjata när jag vet att det till 99,9 % blir ett nej, fortsätter Garcia.

ANNONCE