Nyhet

The Radio Dept. på turné med Saint Etienne

Årets bästa skivmakare tar en tur runt Storbritannien tillsammans med Croydon-trion.

Saint Etienne är aktuella med en julskiva och snart även med en julturné. Något oväntat hänger The Radio Dept. med på ett hörn för att sprida drömska och, måhända, juliga toner. Johan Duncansson och hans medmusiker agerar förband till Saint Etienne under deras spelningar i Glasgow, Manchester och London.

För några dagar sedan publicerade GAFFA listan på årets bästa album. På första plats fann man inga mindre än just The Radio Dept. med "Clinging to a Scheme". En skiva som doftar mer frustration än julbak, men som kanske ändå kan göra nytta i vintermörkret.

GAFFAs Emanuel Videla var på plats när bandet intog Strand i Stockholm i helgen och var inte helt tillfreds med vad han fick se:

"Men jämfört med spelningen på Way Out West, där ett utökat band bjöd på en tråkig stund, är spelningen denna kväll ett framsteg. Nu hade de åter strippat ner bandet till originalkärnan om tre personer och det gick åtminstone i vissa ögonblick att uppleva känslan av intimitet och ett starkare fokus. Men spåren från årets album, Clinging to a scheme, fungerar inget vidare eftersom de är utåtriktade. Antingen bygger de på politisk ståndpunkt eller starka känslor. Av det anas föga." Läs hela recensionen här.

Turnédatumen tillsammans med Saint Etienne är som följer:

16/12 – Glasgow - ABC

17/12 – Manchester - The Ritz

18/12 – London - Forum

ANNONCE