Nyhet

10 nya till Malmöfestivalen

GAFFA.se – allt om musik

Malmöfestivalen är en av Sveriges mest intressanta stadsfestivaler. Det är sen gammalt. Och de fortsätter att imponera med dagens stora släpp då vi bland annat ser gamla indierockhjältar från USA, svenska singer-songwriter-, rock- och reggae-storheter, med mera. Kolla in hela listan med arrangörens infotext.

…And You Will Know Us By The Trail of Dead (us)
Skrammel och intensitet är synonymt med detta amerikanska indierockband. Live är de en upplevelse där gitarrväggar och sluggeraktiga trummor varvas med popmelodier och en känsla av att allt kommer att braka ihop i ett enda kaos. …And You Will Know Us By The Trail of Dead har varit aktiva i tjugo år och släppt nio album. Om de fortsätter tjugo år till skulle inte vara det minsta förvånande. Deras storslagna musik har nämligen en relevans som aldrig tycks avta.

VÄRLDENS BÄSTA LÅT: Balladen som får andra ballader att be om ursäkt för sig


Bullet
Bullet tar det bästa ur melodisk hårdrock och metal och skapar en egen genre. Det är lika välspelat och frenetiskt som charmigt. Att bandet växt upp med AC/DC, Judas Priest och Saxon går inte att ta miste på. Senaste albumet ”Dust to gold” är ett lysande exempel på bandets snygga flirtar med musikhistorien. När sångaren Hell Hofer låter sin röst ljuda över den välsvarvade hårdrocken är det få metalskallar som inte börjar headbanga.

Jenny Wilson 
Jenny Wilson har gång på gång visat att hon är en av landets mest relevanta popartister. Med sin musik har hon utmanat det rådande klimatet inom indiegenren, både vad gäller sound och texter. Senaste albumet ”Exorcism” är personligt och vibrerar av en elektronisk popmusik full av integritet och ilska. Mitt i allt är Jenny Wilsons röst som en symbol för hennes sökande in i nya konstnärliga territorier.

MEST LÄST: Hästpojken på lång Sverigeturné


Kapten Röd 
Kapten Röd är inte bara landets främsta reggaeartist. Han är även känd som en lysande liveartist. Musiken studsar fram av glädje, gemenskap och grymt sväng när Kaptenen ställer sig på scenen. Förra året gav han sig ut på turnén Hundralappen som gjorde ett bejublat besök i Malmö Folkets Park. Att Kapten Röd nu kommer tillbaka till Malmö med sin briljanta mix av reggae, dancehall och lyrisk skärpa gör oss varma i hela kroppen!

Melissa Horn
I år är det 10 år sedan Melissa Horn debuterade med albumet ”Långa nätter”. Sedan dess har hon med sitt personliga låtskrivande och sina innerliga texter byggt upp en stor och hängiven publik. Hon har haft listframgångar i flera nordiska länder, fyllt Cirkus i Stockholm tre kvällar i rad och mottagit Evert Taube-stipendiet. Efter ytterligare fyra album har Melissa Horn präntat in sitt signum. En musik där vemod och mörker möter hopp och ljus på ett sätt som är svår att värja sig mot.

MEST LÄST: Kiss-ikonen vänder helt i livslång ståndpunkt


MSO & Ane Brun
Ane Bruns särpräglade röst och melodikänsla möter MSO, Malmö SymfoniOrkester. Kvällen består av två konserter där den första utgörs av MSO med solister som framför musik av Vivaldi och Verdi. Därefter är det dags för Ane Brun att träda in i det klassiska universumet och förena sina akustiska kompositioner med MSO:s stråkar och klanger. Det blir vackert i augustikvällen!

The Radio Dept.
The Radio Dept. är en modern institution och bland det finaste vi har i popväg. Deras shoegaze, drömska melodier och elektronisk pop har bara blivit finare med åren. Att bandet alltid haft en politisk udd i sin musik gör dem till något mer än bara ett popband. The Radio Dept. kommenterar samtiden och vi lyssnar och fortsätter att uppslukas och fascineras av deras ljudvärld.

LÄS OCKSÅ: Stark kritik mot Eurovisionparodin


Sarah Klang
Med en karriär som knappt börjat är Sarah Klang redan en av landets mest omtalade artister. Under det senaste halvåret har hennes låtar ”Left Me On Fire” och ”Mind” spelats på rotation på P3. Samtidigt har Sarah Klang golvat tv-tittarna genom framträdanden i På spåret och på P3 Guld, blivit Grammis-nominerad och släppt det hyllade debutalbumet ”Love In the Milky Way”. Lovorden har haglat från alla håll och det är inte konstigt. Sarah Klangs röstregister och exceptionella låtar är som gjorda att förälska sig i.

Shirin 
Shirin föddes i Berlin, växte upp i Norge och är numera bosatt i Malmö. Med sin bakgrund från olika hörn i världen gör hon musik som är själfull och modern. Det är soul, pop och en röst som är stor och rik. Shirin lärde sig sjunga genom att imitera de stora soulsångerskorna. Musik är ett lika självklart uttryck för henne som färgen är för en konstnär. Lyssna bara på låtar som ”Back to the basics” och ”That Beat” och ni förstår!

LÄS OCKSÅ: Björn Ranelid i nytt oväntat musik-samarbete


Wye Oak (us) 
Wye Oak är en amerikansk duo som består av Jenn Wasner (sång, gitarr) och Andy Stack (trummor, keyboard). Tillsammans gör de utforskande indiefolk som talar lika mycket till huvudet som till kroppen. På senaste albumet ”The Louder I Call, The Faster It Runs” blandar duon glimrande synthar, udda rytmer och gitarrer med en oförtruten uppmaning att fortsätta skrika och kämpa trots en allt mörkare och absurd omvärld.

Malmöfestivalen sker 10-17 augusti och har sedan tidigare gjort klart med bland andra Tove Styrke, Jireel, Anna von Hausswolff, Panda Da Panda, Rome Is Not A Town och Wilmer X.

LÄS OCKSÅ: Se Robyn överraska fansen med ny musik


ANNONCE