Nyhet

Arvikafestivalen i full gång

Många intryck efter första dagens konserter.

Igår satte årets upplaga av Arvikafestivalen igång. I år tar man ytterligare ett steg bort från synt-nischen och närmar sig andra elektroniska tongångar och släpper även in popen på allvar. GAFFA är naturligtvis där och bevittnar det hela och när festivalens första dag är över och den andra tar vid är intrycken redan många.

Daniel Magnusson har bevittnat Regina Spektors sorgearbete över bandets violinist som gick bort för bara någon vecka sedan. En svartklädd tyst spelning blev ett oväntat inslag på Arvikas största scen.

Dessutom har han i kontrast till det leende dansat skjortan av sig till den tyska technoikonen Ellen Allien som bjöd på ett långt mer fläskigt set än vad som är brukligt.


Sist men inte minst svindlades Johannes Ådén Bygdell av Four Tets intelligenta dansmusik och brister mer eller mindre ut i extas; "Postmodernt upphackade ljud upprepas, förstörs, byggs upp, raseras igen; nästintill enervenande långa uppbyggnader när ljudfragment läggs på ljudfragment; extasen när bastrumman till slut kommer in: att det kan vara så enkelt!", säger han i recensionen.

Nedan finner du länkar till de konserter som recenserats hittills:

 


Four Tet

Yeasayer

Regina Spektor


JJ

Ellen Allien

Anna Von Hausswolff


 

Fler recensioner kommer löpande att läggas upp under festivalens gång.

ANNONCE