Nyhet

The Cars viskar om återförening

Aktivitet på gruppens Facebook-sida tyder på att de fyra återstående medlemmarna har samlats igen.

The Cars har inte skrivit nytt sedan 1987, men på bandets Facebook-sida kan man nu se bilder på de fyra återstående medlemmarna tillsammans i studion, vilket tyder på att en återförening kan vara i görningen.

Boston-bandet var ett av de mest populära New wave-namnen i slutet av 70-talet och i början av 80-talet. Hits som "Let's Go", "Shake It Up" och särskilt singlar från albumet "Heartbeat City": "You Might Think", "Magic", "Drive" och "Hello Again", har haft enormt inflytande på grupper som Weezer, Fountains Of Wayne, The Posies, Jellyfish, med flera.

Efter uppbrottet 1988, har frontmannen i The Cars, Ric Ocasek, i första hand gjort sig ett namn som producent åt bland andra Weezer, Guided By Voices, Nada Surf, No Doubt och Bad Religion. Greg Hawkes och Elliot Easton har bland annat uppträtt med Todd Rundgren i bandet The New Cars. David Robinson drog sig tillbaka från musikbranschen och Benjamin Orr dog år 2000.


Men nu verkar det alltså som att Ocasek, Hawkes, Easton och Robinson har samlat sina gemensamma krafter för en återförening. På bilderna på Facebook ser man de fyra personerna i studion med instrument och vi anar att nya inspelningar är på gång. Kanske kan "Door To Door" som har 23 år på nacken få sig en uppföljare.

ANNONCE