Nyhet

The Cars bjuder på smakprov

Den återförenade gruppen har delat med sig en bit av låten "Blue Tip" på deras Facebook-sida.

Varken Ric Ocasek, Greg Hawkes, Elliot Easton eller David Robinson har officiellt bekräftat en återförening av The Cars. Men eftersom de har laddat upp bilder på sig själva i replokalen och nu även lägger ut en ny låt på deras Facebook-sida anar vi att däcken åter är i rullning.

The Cars splittrades 1988 efter att ha släppt sex skivor och haft hittar som "Drive", "Shake It Up" och " You Might Think". Sedan dess har bandets främsta låtskrivare Ric Ocasek (bilden), huvudsakligen jobbat som producent för band som Weezer, Nada Surf och No Doubt och de andra medlemmarna har arbetat med olika sidoprojekt.

Kvintetten förlorade år 2000 basisten Benjamin Orr, som dog av cancer i bukspottkörteln. Det är hans röst som man bland annat kan höra på singlarna "Just What I Needed", "Let's Go" och gruppens största hit: "Drive".


Bandet har alltså varit upplöst i 22 år, men nu ser det ut som att de är på god väg med deras första album sedan 1987. På gruppens Facebook-sida skymtar man även U2-producenten Garret "Jacknife" Lee på ett foto. Och utan att säga för mycket lutar det åt att han kommer att stå för produktionen tillsammans med bandet.

Enligt Billboards källor planeras nu även en turné, men i nuläget finns inga konsertdatum att presentera. Det är även oklart om när det kommande sjunde studioalbumet når lyssnaren.

ANNONCE