Nyhet

Axl Rose tog fel på Norge och Sverige

Guns N’ Roses-sångaren skulle skapa god stämning i Oslo, men borde nog ha tagit en geografikurs istället.

Ett gammalt trick från rock'n'rollens handbok är att som turnerande band bära det konsertaktuella landets flagga eller fotbolltröja för att skapa god stämning i publiken. Axl Rose, sångare och enda kvarvarande originalmedlemmen i Guns N' Roses, använde flaggtricket under tisdagens konsert i Oslo. Olyckligt nog var det en med blågula färger.

Axl Rose spankulerade ut med den svenska flaggan på axlarna i stället för den norska. En journalist från Aftenposten kommenterade det hela senare med orden: "det mest idiotiska scenframträdandet sedan 1997". Vad han hänvisar till är en U2-show i Oslo för 13 år sedan. En spelning som uppenbarligen inte föll journalisten i smaken.

Inte nog med att Axl tog med sig fel flagga ut på scenen, han förmådde sig inte att visa sig förrän två timmar efter utsatt konsertstart, vilket fick flera fans att lämna konserten innan den ens hade börjat.

Guns N' Roses är bokade för Sweden Rock som går av stapeln 9 juni. Det återstår att se om denna Norgehistoria återupprepar sig där.

ANNONCE