Nyhet

Nightwish är på gång med nytt

Finska power metal-bandet Nightwish har nu på allvar börjat arbeta på uppföljaren till storsäljaren "Dark Passion Play".

Tuomas Holpainen, låtskrivare och drivande kraft i det finska symfoniska power metal-bandet Nightwish, har precis avslutat inspelningen av några demolåtar. Spår som är aktuella för bandets nästa album. Enligt Blabbermouth kommer Nightwish att träffas mellan juli och september för att repa och finputsa inför den kommande studiotiden i höst.

Bandet räknar med att inspelningsprocessen kommer att pågå fram till våren 2011 och att albumet är redo för lansering i september 2011. Det finns fortfarande ingen information om låttitlar eller liknande.

Bandet skapade rubriker när de valde att sparka den karismatiska sångerskan Tarja Turunen, 2005, och ersatte henne med svenska Anette Olzon, som gjorde sin debut med bandet på 2007 års "Dark Passion Play".


Turunen har efter Nightwish skördat viss framgång som soloartist och släppt flera album. Den nya sångerskan Anette Olzon har också haft uppdrag vid sidan, i The Rasmus och i Mustasch. För närvarande arbetar hon på sin första soloplatta där hon får hjälp av Martinus Spierenburg (Within Temptation) och Fredrik Bergh (Bloodbound).

ANNONCE