Nyhet

Matt Groening väljer Hello Saferide

Mannen bakom The Simpsons har handplockat Hello Saferide till den engelska festivalen All Tomorrow Parties.

All Tomorrow Parties har funnits sedan 1999 och festivalens tema går ut på att en person, artist eller band handplockar musiken till festivalen. I år kommer ATP anordnas fyra gånger i England och en gång i USA. De som har fått äran att välja ut artisterna i år är Matt Groening, Pavement, Goodspeed You! Black Emperor och Belle & Sebastian. Först ut är Groenings drömfestival som pågår mellan 7-9 maj i Butlin's Holiday Camp i Minehead, Somerset. Och idag blev det klart att Hello Saferide blir enda svenska akten på festivalen.

– Vi hade egentligen tänkt ha en spelledig vår. Sedan kommer det ett mail: "Matt Groening vill att ni ska spela på hans festival." Och då tackar man bara ja, tack. Det känns lite som att vi ska åka och hylla en politisk ledare, så mycket har hans serier påverkat världen, säger Annika Norlin i ett pressbrev.

Till festivalen kommer även bland andra Iggy & The Stooges, Joanna Newsom, The XX, CocoRosie och Spiritualized, som kommer att spela upp det klassiska albumet "Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space" från början till slut.

ANNONCE