Nyhet

David Lynch släpper två låtar på iTunes

Filmregissören går solo som musiker och planerar även albumsläpp.

64-åriga David Lynch, regissören bakom bland annat TV-serien Twin Peaks, kan nu även tituleras som musikskapare på riktigt. Den amerikanske filmmakaren har tidigare varit involverad i soundtracken till sina verk, men nu går han alldeles solo som musiker.  

Lynch har i dagarna släppt två låtar på iTunes - "Good Day Today", en danslåt med tunga syntmelodier, samt det mer bluesiga spåret "I Know". Ytterligare låtar är tänkta att ges ut och i januari nästa år planerar filmregissören att släppa ett album.

– I alla mina filmer har jag alltid varit mycket involverad i samtliga ljud. Skapelsen av mitt nya album var något som föll sig naturligt, som en fortsättning på min kärlek till musiken … Det här känns som ett bra samarbete (med skivbolaget red anm.) och jag hoppas att alla får en "Good Day Today", säger David Lynch i ett pressmeddelande.

Tidigare i höst var filmskaparen i Sverige, men det var inte med anledning av film eller musik utan som förespråkare för meditation. Han är grundare av David Lynch foundation (DLF), en organisation som stödjer meditationsteknik bland skolungdomar världen över. Lynch menar på att meditation höjer betygen och minskar mobbningen.  

ANNONCE