Nyhet

Death Cab For Cutie slopar gitarrerna

En hel del förändringar har genomförts när den amerikanska kvartetten släpper sitt sjunde album.

Death Cab For Cutie arbetar för närvarande på uppföljaren till albumet "Narrow Stairs" från 2008. I samband med detta har frontmannen Ben Gibbard sagt att det som alla förmodligen förväntar sig av den nya skivan är att huvudinstrumentet är gitarr, men den här gången har de valt att inte bygga upp sina låtar kring gitarrerna.

Gibbard berättar för Spin Magazine att bandet har inspirerats av Brian Enos omfattande album "Another Green World" och att de denna gång har använt en hel del keyboards vid inspelningarna. Istället för att skriva låtar på gitarr har bandmedlemmarna byggt upp låtarna efter ett riff eller sång och Gibbard ser kommande plattan som ett "uppbyggnadsprojekt".

För första gången använder sig bandet av stråkar vilka figurerar på låten "Codes And Keys" och Gibbard meddelar att skivan även kommer innehålla låten "Unobstructed Views", ett sju minuter långt spår som till stora delar är instrumentalt. Gibbard berättar att de för stunden är väldigt produktiva i studion och att han gärna skulle vilja börja göra ytterligare ett album istället för att spendera tid på att ge konserter.

Det kommande albumet är tänkt att följa upp framgången med "Narrow Stairs" som gick upp som albumetta i USA. När det sjunde albumet släpps är ännu oklart.

ANNONCE